Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Stin_cerneho_dymu.jpg

3 - Klikatá a ostrá

Sheyliny báječné koláčky a světla a stíny Nickova světa.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

16)  Cathlin (29.05.2013 16:00)

Twilly, , UF.
Dokonale nedokonalá nebo nedokonale dokonalá.... No! Na to třeba ještě přijdeme. Ale Sheylu máš přečtenou...
Tvé ňuchání s větami - naprosto okouzlující!
A... potom spousta otázek. Jasně. Na spoustu neví odpověď ani sám Nick, ale jednu ti můžu vyřešit hned: oběti, pokud neumřou, přijdou o inteligenci, schopnost vnímat, rozlišovat, vzpomínat, orientovat se... a sice dále žijí, ale potřebují 24 hodin pomoc. Jejich mozek pracuje jen na bazální úrovni. Fyzické koma to není. Nevím, jak se to přesně označuje, určitě pro to termín je. Nazvala bych to spíše mentální koma.

A opravdu mě překvapilo, že by se ti to mohlo líbit jako Jizvy. (zářící smajlík) To se ale teprá uvidí. Je toho ještě hodně před námi.

Twilly

15)  Twilly (28.05.2013 23:30)

Tak za prvé, máš můj obdiv, protože jsi dosáhla toho, že TOHLE jsem ještě od tebe NEČETLA. Myslím, že je to pro autora, který se bere vážně vážně :D, pozitivní připomínka.

Za druhé, Shey. Je naprosto dokonalá. Je otázkou hodnou filozofa, jestli je nedokonale dokonalá, nebo dokonale nedokonalá. V každém případě ji mám ráda. Je to taková mamča, která tam je pro něj i s nastaveným ramenem, kdyby něco... ale na druhou stranu mu klidně urazí pazouru, když jí "pomyslně" dloubne prstem do "pomyslného" dortu, u kterého "ztratila svou mladost".

Za další, věta, se kterou jsem se ňuchňala: "Nakrást si z cizího, jen pro tu slastnou chvíli, kdy se nebe a peklo spojilo v jednom jediném nerozhrešitelném potěšení."... UFFF

A co na konec? No na konec nakonec není žádný konec, ale naopak začátek v podobě mnoha otázek. Jako třeba: "Co on vlastně je zač?"
"Proč ho hora chtěla?"

"Proč chtěla právě jeho?"

"Co se tam vlastně stalo?"

"Jakto, že nechá některé žít a některé zabije? Je zvláštní, že i přes své málem boží pocity, nemá nad ničím ve skutečnosti kontrolu. Proč nemůže rozhodnout kdo zemře a kdo přežije? Je stav, který přeživší pak dále "žijí", je jenom metaforicky prázdný, nebo jsou opravdu ve fyzickém komatu?"

Kačenko, rozehrálas to výtečně. Víc otázek než v jizvách. Víc záhad než v jizvách. Víc... a to mi jizvy braly dech!

Cathlin

14)  Cathlin (23.03.2013 17:02)

Christine - že ses usmívala je rozhodně dobře.
A milión otázek? Nakonec určitě zodpovíme všechny, nebo alespoň většinu. Ale s tím zblázněním chvilku počkej , bude to chtít trochu trpělivosti.
Ale malinké vysvětlení v dalších kapitolách bude. Otázka je, jestli odpovědi nevzbudí ještě víc otázek.
Těším se na příště, Christine.

Christine

13)  Christine (23.03.2013 00:09)

Pri druhej časti so Sheylou som sa neustále usmievala:D :D. Nick si vytrpel svoje, ani sa nečudujem, že sa obával vlastností koláča pred sebou . Ale teraz mám milión otázok, čo ten prívesok? Prečo práve tento? A tá hora, jeho príbeh, čierna a biela? Zbláznim sa od zvedavosti. Dúfam, že aspoň malinké vysvetlenie bude v ďalších kapitolách .

Cathlin

12)  Cathlin (19.03.2013 20:38)

Bosi, hurá, jsi zpět!!!
Ano, tu jeskyni jsme myslím velmi trochu rozebíraly. Ale co konkrétně tě u ní vlastně zajímá?
A ano, všedobr horní opravdu existuje. A má ty účinky, o kterých spolu mluví.
A prý jako bys viděla svoje kluky!!! No, to mi povídej, hádej, kde jsem se inspirovala já... :D :D :D
Díky!
PS: A čti dál! ;)

Bosorka

11)  Bosorka (19.03.2013 20:04)

Hříšnice je zpět a dohání své resty ;)
Ta scénka s bylinkama mě rozesmála - dovedla jsem si živě představit, jaj nedůvěřive sedí nad koláčem, žduchá do něj lžičkou ve snaze vypreparovat to zelené cosi... :D Jakobych viděla své kluky.
"Všedobr horní. Je to pro tvé dobro." tady jsem taky úsměv neudržela. Taková bylinka opravdu je?
jj, neý se najde správná léčba a dávkování dá to zabrat ;)
ale ani Sheyla neví proč právě ten přívěšek...
Ta jeskyně, to jsme rozebíraly na spichu, že ano?

Cathlin

10)  Cathlin (09.03.2013 10:48)

Mato, to jsem moc ráda, že jsi i nadále spokojená. :) Babka korenarka - no vidíš, co všechno člověk nenapadne. Jo, sheyla je tak trochu více lidmi v jednom. B) Psycholog a vrba, babka korenarka a žena s nadsmyslovymi schopnostmi... a kdo vi, co ještě přijde. Každopádně vedle nicka bude muset být i tak trochu svatá, aby to všechno vydržela.

Mata

9)  Mata (08.03.2013 21:42)

Tak to byla síla, skvělá kapitolka jen co je pravda. Líbí se mi to hodně a čímdáltím víc. Takže Nick je zlodějem neprožitých příběhů. Velmi zajímavá pointa. Jsem opravdu zvědavá, co s ním bude dál. Jeho zamyšlení a vzpomínky byly bravurní.
Jo a Sheyla alias babka kořenářka je nepřekonatelná:)
Těším se moc na další kapitolku.

Cathlin

8)  Cathlin (08.03.2013 18:18)

Tak jsem tu, Hani.
Vidíš, jakou máš dobrou intuici. Jasně, ten symbol je o prolínání a o spojených extrémech. A vědma z Matrixu? Taky jsem si na ni už párkrát vzpomněla, ale že pekla koláčky, to si fakt nepamatuju... A Shey si i představuju jinak, jen se mi prostě nepodařilo najít její fotku zatím! Zjistila jsem, že černošky se hrozně blbě hledají...
Ano, teď už víš přesně, co dým představuje. Souhrn příběhů, které se vážou k člověku, ať už v jakékoliv podobě. Pokud se tomu dá říkat životní energie, souhlasila bych s tím, protože když se na to podívám, bez možnosti prožívat příběhy by život nebyl možný... A to to tu jde. A to tu půjde velmi mnoho. :-)

Cathlin

7)  Cathlin (08.03.2013 09:10)

Víš ty, Hani, co je legrace? Že konec tohohle všeho je i pro mě tak strašně daleko, že opravdu sama nevím, jak to skončí! Teď se budu soustředit na věci, které mají přijít a že je toho připraveného opravdu hodně! A konec? Rozhřešitelný nebo nerozhřešitelný? To necháme zatím otevřené, on si potom příběh řekne sám. Takže jsem stejně napnutá jako ty!!!
Teď musím jít, ale ještě se ti ozvu na zbytek, až budu mít zase chvilku...

Cathlin

6)  Cathlin (07.03.2013 10:31)

Kati, výborně, mám příležitost ti odpovědět, málem jsem to úplně přehlédla - už podruhé!!! Chápeš to? Klidně mě vem po hlavě mokrým hadrem, až se zase uvidíme... B) ;)

Zpověď... ano, asi ano. Ale jestli to bude silný příběh - uvidíme! Musíme doufat, jsme teprve na začátku.

Díky!

KatkaB

5)  KatkaB (06.03.2013 13:38)

"Kdykoliv jsem se sebral, rozbitý a roztříštěný poté, co ze mě vyrvali mou podstatu - všechno, pro co jsem žil a dýchal - vždy jsem nanovo nenáviděl všechno, čím jsem musel procházet. A slovo proč svítilo před mýma očima jako obrovský neonový nápis ostře řezající do očí. Nechtěl jsem to. Nenáviděl jsem to. A musel jsem to mít prostě proto, že jsem to miloval." To je zpověď Spousta silných slov

Cathlin, je jasné, že toto bude opět velmi silný příběh

Cathlin

4)  Cathlin (05.03.2013 21:24)

Marti,
Ano, souvislost Susanna, přívěsek a jeho význam, to je tak trochu záhada, že ano? A pokud tedy i způsob, jak se to Nickovi stalo, vyvolává nějaké otázky, tak je to jedině dobře! Ve mně jich to vyvolalo až se děsím!
A pak je tady jedna důležitá tvoje úvaha. „Dým“, nebo spíše tedy „příběhy“ Nicka nelákají proto, že si je chce prožít. I když pravda, to možná taky, ale až ve druhé řadě. Jeho to láká prostě jako takové. i kdyby v těch ukradených příbězích nehledal vůbec žádnou kompenzaci k tomu, co si sám nezažije, stějně by ho neodolatelně lákaly. Úplně stejnou měrou. Snad to takhle bude srozumitelnější.

Cathlin

3)  Cathlin (05.03.2013 21:21)

Ivu, :-)
tvoje shrnutí jako obvykle nemá chybu. Když se to řekne takhle nepoeticky… :-D Ale jo, je to přesně tak. Bez toho, abychom měli možnost prožívat naše příběhy, se žít nedá, těm lidem tedy zůstala opravdu jen dutá slupka. A z Nicka opravdu udělali závisláka, který prostě nemá na výběr. Má to ovšem o to horší, že si svou „drogu“ díky fázi dvě ani pořádně neužije. V podstatě nikdy nemá dost…
A ano, Nick zjistil, že nestárne, ovšem co si o tom myslí, co to vlastně znamená, to nevíme. Hodlám se k tomu ale vrátit, někdy, až na to s Nickem zase nějak narazíme.

DarkMoon

2)  DarkMoon (05.03.2013 21:08)

„Novodobý symbol dobra a zla, protisměrných sil, které se prolínají jedna s druhou.“ Oh, waw.. už chápu, proč jí ho připomínal… ovšem pokud o tomhle významu věděla. A to odkud? :D Ok, možná jsem paranoidní, dost možná má prostě jen dobře prostudováno, co prodává :D I když jeden nikdy neví…
„Nakrást si z cizího, jen pro tu slastnou chvíli, kdy se nebe a peklo spojilo v jednom jediném nerozhřešitelném potěšení.“ Oh waw
Tak nevím, sice jsme se dozvěděli, jak se mu to stalo, ale vyvolalo to snad ještě víc otázek :D:D
Okrádá lidi o příběhy… tak o to tady tedy jde… „Jejich životní síla, základní podstata jejich života patřila mně. Se všemi jejich možnostmi. Nebyl jsem schopný vnímat, že v tu chvíli vidím, žiju a prožívám něco, co mi nepatří. V ty okamžiky jednoduše nezbyl prostor pro to něco hodnotit, uvažovat nebo dokonce litovat.“ V podstatě prožívat cizí životy… Právě proto, že on pro to vše v podstatě nežije, alespoň normálním způsobem, se vlastně ani nedivím, že je to tak lákavé. Na chvíli se tak nějak cítit úplný, pohlcený někde jinde, než v příběhu vlastním a v podstatě bezútěšném… A je těžké se do toho nevrhat znovu a znovu. A oni mu to pak tak jako tak seberou… Ale proč? Na co to potřebujou oni? Jsou na tom taky závislí, ale nechce se jim dělat špinavou práci?
„Nechtěl jsem to. Nenáviděl jsem to. A musel jsem to mít prostě proto, že jsem to miloval.“ Ach…

julie

1)  julie (05.03.2013 20:11)

Okrádal jsem lidi o příběhy. O veškeré příběhy, které měli ve svém životě prožít nebo je stvořit, vymyslet, odvyprávět…
Takže ti bílí a černí (????!!!) z něj udělali závisláka, který člověka vysaje jak houbu a on v lepším případě zemře, v horším z něj zbyde jenom slupka … děsná představa! Brrrr!! A pak nastané fáze dvě … kdy všechno nakradené, co naplnilo Nickovu potřebu mu zase vezmou … a tak pořád dokola, jo, to musí být tak šíleně bolestné, nejvíc zjištění, že nestárne a že jej ze spárů těch otrokářů neosvobodí ani smrt … k zbláznění!!!!

1

>