Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Black%20smoke%20%C4%8CB-mini.jpg

46 - Hůř než ty

Co se vlastně děje s ukradenými příběhy? K čemu je černý dým a celé to šílenství kolem něj? Kousek po kousku a třeba se odpověď najde.

Každopádně Nick dál podvádí své přátele, jen kvůli němu.

A neklid a napětí v naší trojici roste.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

5)  Cathlin (08.10.2015 11:33)

Juli - jo... Jsem ráda, že pro jednou Sue chápeš.

Cathlin

4)  Cathlin (08.10.2015 11:31)

Hanko, z toho mě jednou omejou! Snad nikdy dřív jsem neměla žádného tak poctivého čtenáře-komentátora... Vždyť ty tvoje komenty jsou pomalu delší než kapitoly! A jak to vůbec můžeš číst tak důkladně?

-----------------------

O Nickovi vlastně pořád víme málo… Pořád ještě nevíme přesně, jaké to je být JÍM. Čím vším si prošel, co ho to všechno stálo (a už vůb ec ne čím si ještě projde...). Protože příběh začal uprostřed (a to díkybohu za to, protože jinak by to mělo tak 600 kapitol). A tak se dozvídáme jenom střípky. Ale že si Nick užil svý… a že to všechno bylo… hrozný (slabý slovo), to je myslím na slunce jasné. Protože co by mohlo dohnat člověka k tomu, aby se dobrovolně vzdal možnosti milovat, jako to udělal on? Jen krajní zoufalství. Musel na tom být fakt........ šíleně, aby přijmul zemědým. A jak se ukázalo – i to bylo jen dočasné řešení.
Vražda, kterou nemůžeš nespáchat...... Dokonalá, přesná slova. A v tom jsou Nick i Carson teď oba.
Příběhy jsou život........­.............­.... Kdo by to byl řekl, že jo? Bez příběhů nejsme schopni existovat. Vypadá to, že nějaké příběhy tu pro nás prostě budou vždycky. Když se nebude dít to, bude se dít ono, ale pořád to bude příběh. Vypadá to jako samozřejmost. Ale co když ne???
„Zůstaň s ním“… Nevím, jestli tady nedošlo k popletení pojmů. Protože tentokrát to Nick neříká kvůli Sue, ani kvůli sobě. Ale kvůli Carsonovi. Proto, že prostě pořád nechce dopusti, aby Carsona týrali stejně jako jeho.
S tou touhou: ohleduplná a bezohledná touha a naplnování potřeby – jo, tady to vynikne, to je fakt. O tom, že Nick tu hranici už místy daleko překročil, o tom myslím není vůbec pochyb.
Ta tvoje věta „Může být sobecká potřeba milovat omluvou pro ničení někoho jiného?“, ta je dost zajímavá. Platí o všech, kteří milují. Platí i pro Nicka, i když pro něj v trochu překrouceném významu. Protože on „miluje“ tím, že nemiluje. Možná by mohla znít „Může být sobecká potřeba nemilovat omluvou pro ničení někoho jiného?“. Ale význam je stejný, vůbec se to od sebe neliší.
Sue nevěděla, že Nick byl někde na lovu. Ty sis myslela, že o tom ví? Z tvé reakce to tak vypadá. Když se Nick vrátil, ještě spala, Nick chodí ven tajně. Carson ani Sue neví, jak na tom ted Nick je, a Sue si myslela, že Nick prostě nemohl spát, usnul brzo, v oblečení – a tak se v noci prostě probral a šel se svléknout, vysprchovat… A Sue? Možná by měla mít sílu všechny je tam držet nad vodou a překonávat sama sebe, být svatá… ale to nemá nikdo. A být den co den vedle někoho, koho chceš a miluješ....... a nemoci ani odejít – raději si nepředstavuji, jak strašné to musí být.
Jo a ten obojek a provázky – vlastně to platí pro všechny.

julie

3)  julie (05.10.2015 22:27)

No, plácají se v tom pěkně, všichni tři. Jenže nic jiného jim ani nezbývá Carson to má oproti Nickovi aspoň trošku ulehčené.
No, Susanna nakonec jejich situaci řeší moc hezky A prakticky, zase jednou ji chápu, nikdo z nich nemůže vědět, jaký děs je čeká v další hodině. Kašlat na všechny předsudky a ohledy, zítra může být všechno nenávratně špatně.

Cathlin

2)  Cathlin (30.09.2015 13:42)

Bosi…
Čert ven Ajfelovku… Jo, já ti rozumím.......... Ber to spíš jako jasný projev drtivých souvislostí... B)
Někdy je to sobectví… Jo. Někdy jo. U Nicka to je ale nevyhnutelnost. On nemá na výběr. Nedovolí mu (ONI) jim to říct. Komukoliv to říct. Prozradit se, takže........­.............­.............­............. všechno se bude jen hrotit.
Že Nick chce něco mít – jo, chápu ho taky, i když je jasné, že to není košer… Ale takový už je prostě tohle čtení.
Těm třeba se nedá odolat.......­.......... Ne. Nedá.
Co znaměná tvé „Bože, Carsone“? Co to má za podtext???????????­????????????????????????­????????????????? :-D
Nick by měl být u všeho......­.......... áááááááá. To jako fakt?

Bosorka

1)  Bosorka (26.09.2015 19:47)

Čert vem Eifelovku! Popravdě nějak mě utrpení ostatních nechává chladnou, když trpí ONI. (a o našem anžto čtenářově utrpení který bude muset dlouuuuuho čekat,než budeš zase přidávat kapitolky nemluvě :-( )
Jo. Nebála se. Prý.
Ale – jak by se rozhodla, kdyby věděla všechno? tajemství jsou prostě problém. Obzvláště tahle temná… Ale někdy je to sobectví, silnější než všechna morální dilemata. A Nick…chápu, že po tom všem prostě chce aspoň chvilku něco mít…
Tak blízko! Její rty a její krása se v obrazech, které jsem viděl, znovu a znovu, míchaly s jeho. ááááááááááááá­áááááááá ONA i ON… Těm dvou…teda třem se prostě nedá odolat.
„Sue… poslouchej mě…“ řekl neobratně, „v týhle zkurvený situaci ti nemůžu slíbit, že ti neublížím. Ale…“ přitiskl své rty k jejímu čelu, „… ale neopustím tě,“ Bože, Carsone…
Zvedl ke mně pohled a dlouze se na mě zadíval, než zavrtěl hlavou a ušklíbl se. „Nicku, ty jsi taky slušná osina v zadku. Vždycky musíš bejt u všeho.“ Nick by MĚL být u všeho.
Dostanou ho, dostanou i jeho.
Sue ho nezachrání.
Nikdo z nás nemohl. To je tak… prostě konstatování faktu. Stane se to. Ať budou dělat cokoliv, oni příjdou a vezmou si to… :-(

1

>