Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/two%20daggers%20heart-sm.jpg

14. ŽÁDNÁ KREV / MRAZENÍ

Čtyři na jednoho, nože, dýky a zelená jehla v lačných rukách. Která bolest je horší? Nože zaražené v břiše nebo strach o druhého?

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

24)  Marvi (28.08.2012 17:22)

Teda ty mi dáváš kapky... Jako čtenář vím, že se jim nic stát nemůže, ale i tak svými slovy dokážeš, že o tom začnu pochybovat... Neskutečné paní spisovatelko

DarkMoon

23)  DarkMoon (24.08.2012 16:47)

:D :D Nervy je slabý slovo ;)

Cathlin

22)  Cathlin (22.08.2012 23:12)

DM: :D :D :D Takže nervy? To je dobře!
A ano - vypadá to, že Dirk už dlouho kličkovat nebude... ;)

DarkMoon

21)  DarkMoon (22.08.2012 16:21)

"Která bolest je horší? Nože zaražené v břiše nebo strach o druhého?" Bože, Cathlin, ty mě dokážeš odrovnat už jedinou poznámkou pod nadpisem!! A když už z toho jsem byla mimo, tak si asi umíš představit, jak jsem prožívala celý ten útok! Pořád jsem čekala, jestli se třeba znovu neobjeví rafeři a nezachrání ho a pak jen nic a bod a ááá!! Taky mě mohlo napadnout, že dokud ho ještě neodtáhli, tak se tam objevit mohli Páni, ty to ale umíš zamotat a napnout Pak ještě starosti, kde je Corinne... a oni ho sledovali? :D Hmmm zajímavý :D To byla klika, to jo, ale zase by mě zajímalo, co si mysleli o Cor, jestli je spolu viděli Jinak když už ji to, že se jí snažil nic neříkat, neochránilo, tak by se s tím mohl přestat obtěžovat a všechno jí vyklopit, ne? Teď jí to stejně bude muset nějak vysvětlit tak jako tak :D Úžasný, dechberoucí, mrazící! Jen mě tak napadá, že když jí tady mohl dát jen část svojí síly, aby se aspoň trochu probrala, aniž by řešil ty věci s bodáním atd., proč to pak takhle nemohl udělat i na té poušti? Každopádně nádherná kapitolka, to je pravda, i když si už přijdu, že se opakuju, ale říct to musím :D A jsem ráda za slovník pojmů, tady bych se už možná ztrácela :D

20)  Any12 (21.08.2012 18:14)

To víš, že se těším! Vždyť po tom toužím už 14 kapitol! :D

Cathlin

19)  Cathlin (21.08.2012 10:18)

Any, proboha, tvé veledlouhé komentáře, to je prostě krása.
Neboj se, všechno se dozvíš, i když uznávám, že se to natahuje opravdu hodně. 14 kapitola a pořád ještě čtenář jasno nemá! Ale neboj, teď už brzy přijde prozrazování po velkých dávkách!
Takže motýli tě vyděsili? Hezké. Mnu si ruce.
A jak je to s jejich dýkami? Ne, není to tak, že by měli každý svou nějak speciální dýku. Každá je nahraditelná. Když mluvila ošetřovatelka o štěstí, myslela tím, že měl štěstí, že se z toho vůbec dostal, bylo to na poslední chvíli. To, že našli jeho dýku, to byla jen informace navíc.
Ano, Dirk teď bude mít jiné starosti. A na vysvětlování toho bude opravdu hodně. Těšíš se? ;)

18)  Any12 (20.08.2012 23:20)

Kači, tak tohle bylo vážně něco! Měla jsem sice určitou jistotu, že to všechno dobře dopadne, kterou teda později mít asi nebudu... (I když pořád budu doufat. ) ... ale i přesto jsi vytvořila úžasně strhující atmosféru! Jsem ráda, že jsem si to čtení nechala na dnešek, včera bych si to určita tak neužila!
Čtyři na jednoho s tím, že se Dirk víc bál o Corinne než o sebe, a proto to tak nakonec dopadlo. Kdo by nebyl rád, když je na chvíli zneškodnil, ale jakmile šel k Cor a začal to něco se sargenou! A přitom já pořád nevím, co! (To tvoje natahování je neskutečný! Ale nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo... ) Takže on jí tím mohl nějak pomoct? Funguje to jako nějaká zázračná zdravotní síla, nebo jen prostě dával Cor svou energii, aby měla sílu bojovat? Nebo v tom bylo ještě něco jiného? No, tak to jsem si teda říkala, že to bude špatně, že s ní měl nejdřív radši někam zmizet, stačilo by kousek víc mezi lidi, a měl by rozhodně větší bezpečí... Ale zase chápu ho. Měl o ni příliš velký strach na to, aby se zabýval útěkem. No a pak teda ta jehla... Přece jenom, rok je dlouhá doba, a když začali ti mokří motýli, tak jsem se vážně bála, že je v dolmeře! Že se jen na chvíli probral, (i když to by mu v dolmeře asi neprošlo... ) a že je všechno špatně! Vážně jsem měla oči na šťopkách a děsila se, co bude... :D
No, Dirk musel mít chudák pěkně nahnáno, když nemohl pryč, musel ležet a nevěděl vůbec nic! Chudák, těch 24 hodin jsem mu vůbec nezáviděla...
Chtěla jsem se zeptat - on má každý svůj karver, to vím, ale když ho ztratí, tak můžou mít jiný, nebo jak to s tím je? Když se ta ošetřovatelka zmiňovala o tom, že měl štěstí, že našli i jeho karver, že ne všichni mají takové štěstí... A tím, že je jeho, je to nějak zásadní, má to nějakou výhodu nebo tak něco?
Takže nakonec jsou v pořádku oba... a teď přijde Dirkovi na mysl ta druhá starost, kterou se doteď vůbec nezabíval, protože mu byla ukradená... Kolik toho Corinne viděla, a kolik toho bude na vysvětlování?
Jsem teda řádně zvědavá...

17)  Bíbí (06.07.2012 20:01)

no jo, Cathlinko, sice mi bylo jasné, že vše dobře skončí, ale opravdu jsem nečekala, že se situace až takhle vyhrotí, prostě na mě dolehlo napětí okamžiku, vždyť přece jehla v srdci a pak ty nože a do toho zraněná Corinne.... dala sis prostě záležet a já dokonale chytla na háček ;) ;)

Cathlin

16)  Cathlin (06.07.2012 15:00)

Bíbí, cože? Tak napjatá jsi nebyla ani nepamatuješ??? :) To mě ohromně těší! I když se mi tomu nechce věřit, páč přece tady bylo jasné, že to dobře skončí. Jen je pravda, že jsme se mohli toho "dobrého konce" dobrat hodně křivolakými cestami, plnými bolesti, jak už se tak ode mě dá čekat, že ano.
No, naštěstí jsem byla ještě chvíli hodná.
A pokud máš pocit, že příští kapitola bude náročná, tak... ne, myslím, že to tak nebude. Opravdu náročné kapitoly mají ještě čas, zatím pořád ještě plaveme v medu. B) ;)
Ale s tou "spoustou odpovědí" jsi to trefila. Odpovídat se teď bude několik dalších kapitol... :D A to jsem se snažila všechny ty odpovědi maximálně zhustit!

15)  Bíbí (06.07.2012 14:02)

Ježkovy zraky, Cathlinko, ty mi ale dáváš! takové napětí! pořád jsem si dokola opakovala, že všechno dobře dopadne, prostě musí! přeci spolu budou na té poušti! jenže ty klidně vyrukuješ s jehlou v jeho srdci, třemi noži v boku běžel mi mráz po zádech!!!! a pak se Dirk probudí, zjistí, že ho zachránili rafeři, ale co se stalo s Corinne? takhle napnutá jsem nebyla ani nepamatuju! a ke všemu to čekání až se Dirk aspoň trošku dá dohromady, aby jí mohl jít hledat, a ona nikde!!! to bylo k nevydržení! naštěstí všechno dobře dopadlo, ale přiznám se ti, že i přes velkou radost mám takový divný pocit, příští kapitolka bude asi dost náročná, co? samozřejmě mám spoustu otázek, kdo Cor pomohl? byla vážně zraněná nebo jí Dirk svou energií zranění úplně vyléčil a ona "jen" zůstala v bezvědomí? a co si o tom všem vlastně Cor myslí, mám pocit, že bude chtít po Dirkovi spoustu odpovědí a taky mám pocit, že Dirk se přestane bránit a řekne jí pravdu, protože víc než odhalení tajemství se bojí jejího odchodu
Cathlinko, krásně napsané, strhující, dechberoucí, prostě úžasné

Cathlin

14)  Cathlin (17.04.2012 21:54)

Bosi, jsem ti v patách. :D Ach, zatracená Cath, nenechá člověka chvilku v klidu... Což?
Jo, myslím, že chápe. A jehla? No jo, horší než dýka... tedy, pro něj. Až se ti o ní bude zdát, chci to vědět. Mohla by to být dobrá inspirace! ;)

Bosorka

13)  Bosorka (17.04.2012 21:30)

Temná a opuštění místa jsou zrádná...teď už to Cor snad chápe, i když to muselo být kruté poučení.
Popis boje, jeho bezmoc...brrrrrr...a pak ostří v břiše. JEho potřeba pomoci COr - jo city jsou někdy silnější než slova rozumu.
A pak ta JEHLA! Ta mě asi bude strašit ve snech... Ještě, že už nechodím na transfuzku, tam mívali taky takové velké
Našel ji!!!! Ovšem čím si Cor musela projít...

Cathlin

12)  Cathlin (13.04.2012 10:19)

Katko, myslím, že už opravdu neměli na výběr. Takový strach o to co je s tím druhým dokáže změnit spoustu věcí a postavit je do jiného světla... A i kdyby to ještě chtěli nějak řešit, tak stejně jako ty nevidím naději na úspěch. Navzdory tomu že tu opravdu je reálné nebezpečí, které Corinne po jeho boku hrozí.
Určitě se mohli rozhodnout jinak, v mě verzi to ale neudělali. :)

Takže jestli máš dojem že dál nastane trochu změna... Tak možná je ten dojem docela správný. :)

dělají ti problém ta nová slova? Mám dojem že nejsi sama. Přemýšlím že bych třeba na své shrnutí dala slovníček, do kterého by bylo možné nahlédnout... Kdyby to byla kniha tak by v ní jistě takový slovík byl. Možná by to bylo užitečné...

:) :) :)

Fanny! Není zač. ;)
nakonec to opravdu vypadá že se z toho dostanou. I když své důsledky to mít jistě bude a teď jsou oba jistě přesvědčení, že bez podobného zážitku by se obešli. Jenže kolik z nás skutečně ví, kam ho události jeho života zavedou, ať už jsou jakékoliv...

Fanny

11)  Fanny (12.04.2012 20:59)

Mrazilo mě od prvního okamžiku téhle kapitoly, od prvního písmenka. A když jsem na chvíli zadoufala, že je tak silný, že měl štěstí, že mu snad pomohla jen náhoda, opět šla jakákoliv naděje do háje v ruku v ruce s jeho svobodou.

Pak přišlo veselé překvapení a hned na to neskutečná bezmoc a opět ta stejná naděje, aby byla Corrine v pořádku!

A ta úleva, neskutečná úleva v chodbě nemocnice a ještě k tomu všemu se zdála být úplně v pořádku!:)

Jo, díky ti tam nahoře, nebo snad spíš ty tam za tou klávesnicí, díky ti Cathlin, žes nás nenechala brečet na Corrine :)

KatkaB

10)  KatkaB (12.04.2012 15:28)

Co se týká toho rozhodnutí najít Corrine, přesvědčit se, že je v pořádku a opustit ji, aby ji Dirk ochránil přes jeho světem, tak jsem si opravdu myslela, že nějakou takovou myšlenku Dirk v hlavě mít bude, ale on si nemůže pomoct. Je jasné, že Cor opravdu miluje a ona jeho taky, takže by stejně jeden bez druhého dlouho nevydrželi. Však už od něj zkusila odejít...

Myslím, že se Ti povedlo vylíčit naprosto dokonale, jak se Dirk jako jeden proti čtyřem cítil bez šancí. Moje zkušenost mi to jen přiživila o vlastní asociace

Prozatím mi v tomhle příběhu ještě trochu dělají problém ta nová slova, která souvisí s tajemným světem našeho milovaného Dirka, ale časem si je osvojím a budu to číst bez záseků :)

Na další kapitolku - předpokládám že bude vyjasňovací, povídací a taky odškodňovací a vynahrazovací - se móóóóóóc těším

Twilly

9)  Twilly (12.04.2012 13:18)

Prostě si se mi vtlačila do vkusu a už jsi tam zanechala svou značku...

Cathlin

8)  Cathlin (12.04.2012 12:42)

Twilly!!!! Proboha... Víš, co mi děláš, takovými komenty? Prchám od počítače a jdu to rozchodit. :) :) :)
K tomu se dá dodat jen jediné - kéž by...
Víš, jak moc mě těší, že tě čtení těší???

Elis! Ne! Nechci, abys zešílela! Chraňbůh! Na to tě mám moc ráda! Jenže musíme přece vědět, že jejich/jeho život není jen procházka růžovou zahradou. I když ano - sagrena umí dobré věci stejně jako ty zlé. Ještě uvidíš, spoustu toho uvidíš. B)
A konec? Zcela jistě si toho chtějí hodně říct. ;) A jestli se ti to bude líbit nebo ne, to si netroufám odhadnout! ;)

7)  eElis (12.04.2012 11:52)

Cath,co mi to tu děláš cooo??? ty chceš abych tu normálně zešílela nebo jak?? vyloženě jsem ty písmenka hltala, abych se dostala, co nejdřív k tomu, co se děje s Cor... A taky nám jsi tu ukázala, že i ta jeho energie není jen k jeho zlosti, když je díky Cor nabitý div, že nevybuchne, ale že i teď jí dokazal pomoci... ten konec se mi moc nelíbí... Proč mám takový pocit, že Cor chce něco Dirkovi důležitýho říct... něco co se mě nebude líbit...

ale jinak naprosto dokonalá kapitolka

Cathlin

6)  Cathlin (12.04.2012 11:32)

Kati! Uááá! Tak dlouhý komentář! A ten obsah!!! Málem jsem spadla ze židle už jenom, když jsem to otevřela!
Neskonale děkuji za práci, kterou si s tím dáváš...
A ehm - takže tedy tohle "dobré" je na hony vzdálené tomu "dobré", cos měla na mysli včera? ;) No vidíš, já se tě pokoušela varovat, i když jsi měla pravdu, že to nakonec "dopadne dobře". Jenže i tak si oba prožili své.
Tvé bojové zkušenosti jsou opravdu zajímavé!!! Nic podobného jsem na vlastní kůži nezažila, musí to být hrozná panika a ta drásavá bezmoc, když se něco takového děje opravdu a ty víš, že prohráváš! Jako Dirk! To se snad ani nedá vylíčit. A ano, Dirk neměl šanci, dali mu co proto. Prohrál na plné čáře. A nebýt raferů...
Ano. Dirk neměl moc na výběr. Corinne byla přednější, nehodlal ztrácet čas, zneškodnil je jen tak jak to bylo bezpodmínečně nutné, aby se jí mohl věnovat. Chtěl se s nimi vypořádat potom. Nakonec kdoví, jak by Corinne dopadla, kdyby neudělal to, co udělal. Lidský organismus je tak křehký!
A velmi, VELMI, mě zaujala tvá úvaha o tom, žes čekala, že po tomhle Dirk Corinne definitivně opustí. A vidíš - zrovna po tomhle on měl tu nejmenší šanci to udělat. Zrovna tohle ho donutilo přestat to řešit úplně, protože prostě definitivně pochopil, jak neskutečně ji potřebuje. A že nic jiného nepadá v úvahu, než se k ní co nejrychleji dostat. Neumím si představit to šílené násilí, které by na sobě musel spáchat, aby se k ní už nevrátil. Auuu! Nebylo možné to tak napsat, tohle by neustálo nejspíš ani moje démonické já! A to už je co říct! A co Corinne? Tu by to taky zničilo... Jsem holt měkká!
Takže, Kati, děkuji za dechberoucí kometář!

Cathlin

5)  Cathlin (12.04.2012 10:15)

AMO: To vypadá, že tvá hlava je s každou kapitolou víc a víc zamotaná, což? Já si strašně vážím toho, jak nad tím přemýšlíš, člověče, ty to snad všechno desetkrát převrátíš v hlavě! Jak dlouho ti trvá čtení???
Ano, Dirk svou energií umí i léčit. Hezké, ne? A bránit se? K tomu se dostaneme později. Každopádně stále platí, že jediný způsob, jak se mezi sebou mohou zabít je dvěma řiznutími nožem, oběma čepelemi. To je důležitá informace pro celou knihu.
Mobilní nemocnice? Na tom není zase až tak moc co chápat. ;) Prostě jsou. Ošetřovatelky tvoří s rafery jeden tým.
A mám dojem, že vzhledem k tomu vřelému shledání, asi tušíme, že ho Corinne neopustí... ;) ;) ;) Láska hory přenáší.

1 2   »

>