Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/two%20daggers%20heart-sm.jpg

25. SOPEČNÝ PRACH / AŽ POTOM

Zvědavost nejspíš ještě chvilku přetrvá, na Dirkovu historii si budeme muset počkat do příští kapitoly. Nicméně Dirk odpoví Corinne na otázku z kapitoly poslední a Corinne bude potřebovat nějaký čas, aby se srovnala s novou realitou. Na řadě je bolestná něžnost a vydatná dávka emocí a hudby.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Cathlin

24)  Cathlin (10.04.2013 22:21)

Panebože, Hani, ty mě zničíš, fakt.
Ne, já netvrdím nic. Neřekla jsem přece, že to dopadne špatně. Jen tady s tebou polemizuju. A že to nebude jednoduché čtení, to přece víš... A opravdu nebude VŮBEC jednoduché.
Ale to, o čem tu spolu teď mluvíme, to je teoretické.
A že nevíš, co je nesnesitelnější, to chápu. Cor si evidentně vybrala. A já se jí nedivím. Vybrala si podle mě dobře. Zmírní tím Dirkovo utrpení, každopádně. Co mohla jiného dělat?
A ta věta "kolik se toho dá vydržet než přijdeš o rozum", ta, Hani, jako by charakterizovala celé Jizvy...

Cathlin

23)  Cathlin (10.04.2013 22:04)

Hani, jsem opravdu zvědavá, jestli ti Dirkovo rozhodnutí bude i po konci Jizev stále připadat správné. Tohle jsou věci, u kterých ale neví snad ani Bůh. Řekla bych, že každý názor je správný a jsem zvědavá na tebe.
A jo, tak to máš dokonalou pravdu. Cor a její souhlas s tím, že mu dovolí vzít to na sebe. Rozhodně je těžké dívat se na někoho, jak trpí. Ale je lehčí trpět a dívat se na někoho, jak trpí, že trpíš???????? A vědět, že kdybys mu dovolila trpět samotnému, trpěl by míň?

Cathlin

22)  Cathlin (10.04.2013 21:24)

Hani, to jsem ráda, že to tak prožíváš a strhává tě to... Ani nevíš jak!!!
A, ano, přesně. Sophiina volba mě napadla hned potom, co jsem vymyslela ústřední téma tohohle románu. Je to podobné, podobně nerozhodnutelné, i když tu jde úplně o něco jiného, že ano.
Ale, prosím tě, osvěž mi paměť. Jakou Coriinu volbu máš na mysli? V čem si nejsi jistá, jestli Cor ví, co přesně slíbila? Cože to vlastně slíbila... Nějak jsem to z té kapitoly při zběžném pročtení nedokázala vyčíst. A v čem si nejsi jistá, jestli s D rozhodl správně? Já vím, ptám se jako pitomec, ale bude fakt asi nejrychlejší, když mi to připomeneš, než abych to hledala...

DarkMoon

21)  DarkMoon (01.09.2012 15:19)

:D No jo, já vím Když ale ono to je z jeho pohledu a on na sebe moc nemyslí, tak se nediv Teď už se definitivně strachuju o oba
Tak to jsem ráda, že jsi ráda :D
Já vím... :D Ale právě proto, co leží před nimi, prostě doufám, že na to na tu chvíli aspoň trochu zapomenou

Cathlin

20)  Cathlin (01.09.2012 09:38)

DM: Nenapadlo tě, co bude s Dirkem? Je tohle vůbec možné? I když chápu, že všichni mají v první řadě plnou hlavu starostí s Corinne.
A víš, že jsem ráda, že se ti líbila ta úvaha o nesmrtelném těle a smrtelné duši? Jsi jediná, kdo na to zareagoval. Přitom ono je to celkem důležité pro pochopení dolmery.
A to jsi mě pobavila... "Snad si dny v Anglii užijí a nic jim do toho nevleze." Spíš by se dalo říct: "Snad si dny v Anglii užijí, navzdory tomu, co jim do toho už vlezlo." Ale ano, samozřejmě vím, jak jsi to myslela. Snad to zlé nepřijde dřív, že ano... I když, abych pravdu řekla, nejsem si jistá, že bych sama dokázala si cokoliv užívat s takovou hrozbou v zádech.

DarkMoon

19)  DarkMoon (01.09.2012 00:16)

"„Nedovolí mi patřit k vám, už kvůli tobě,“" Tak to je přesně to, co mě napadlo, když řekl, že jako trest zaútočí na nejcitlivějším místě... kruci "Co je zbabělost a co odvaha? V čem je víc rozumu, ohleduplnosti, lásky? V které z možností?" Tak tohle je úžasný Ta Swan Bells Tower vypadá docela pěkně ;) A slíbili si, že si ty dny v Anglii užijí... Tak doufám, že aspoň trochu jo a že jim do toho nic nevleze :D Pak už to totiž hádám bude jen horší a horší... Teď jak na to koukám jsem to shrnula nějak rychle a vyšvihla jen pár vět a už jsem ze začátku na konci :D To asi proto, že všechny části jsou moc úžasný a berou mi slova :D

Cathlin

18)  Cathlin (29.08.2012 20:30)

Marvi, tedy ty jsi tak výkonná!!! Dneska jsi zvládla snad sedm kapitol! A jak je vidět, prokousala ses klidnou a pohodovou první částí a vlétla do druhé. A cože??? Že se už teď bojíš číst dál? Holka, co budeš dělat potom??? Ale to víš, že mě to těší... Pevné nervy (doufám) potřebovat budeš! Jizvy jsou ještě více plné extrémů, než byl Jed...

V té poušti, Marvi, Dirk opravdu jen špatně odbočil. A potom už nenašli cestu zpátky. Myslel si, že jede zkratkou, kterou běžně používali, a prostě si to spletl. Já vím, banální, ale právě ta banalita je na tom všem tak strašná (mimo jiné). Kam je taková věc až zavedla...

Děkuju za všechny komentáře, je to jízda! A dovoluji si odpovídat souhrnně. A ještě jeden dotaz: kde bereš tolik času na čtení? Závidím!

Marvi

17)  Marvi (29.08.2012 17:20)

Jo to byla teda smršť, tam kde se objeví hudba, je to velmi těžká kapitola... Já mám asi pro dnešek opravdu dost. Musím si dát trošku pauzu, ale neboj zase se vrátím. ;) ;) ;)
Jediné pozitivní co na tom všem vidím, je síla, kterou by Corinne v sobě měla mít, ona o ní možná ještě neví, ale Dirk ano. To jediné mě trošku drží nad vodou... No doufám, že další kapitolky budou trošku odlehčené, slíbili si, že si těch pár dní v Anglii užijí, i když zvrtnout se může všechno... U tebe je všechno možné

Cathlin

16)  Cathlin (09.08.2012 20:21)

Bíbí! Víš, jak jsem ráda, že to tak prožíváš? Už jsem si myslela, že tentokrát to tak třeba ani nebude...

Jen jaksi, Bíbí... S tím medem to bude opravdu těžký! Do medu se nám přimíchalo trochu žluči a... no: je fakt těžký ji z něj dostat! Takže...
Ahááá, čtu si ten koment znova a jsem opravdu nadšená, je to krása!!! :) :) :) :)

15)  Bíbí (07.08.2012 23:05)

Cathlinko, děláš to zase! úplně jsi mě rozsekala! ta hudba... a tvá dokonalá slova...
"Strach, který sžíral prostor, ve kterém jsme se tísnili, strach jdoucí do morku kostí..." cítím ho a běží mi mráz po zádech, do očí se mi tlačí slzy
„Nedovolí mi patřit k vám, už kvůli tobě,“.... v tu chvíli jsem měla pocit, že se zastavil svět a není žádná naděje
a pak ten slib... nemám slov
některé věty mi úplně braly dech:
Příliš brzo začala chápat můj svět, z mého pohledu. A naprosto. Vtlačil jsem jí do něj, nelítostně a bez ptaní.
...a já ji miloval, k zbláznění, divoce a horce miloval, až do dna.
Cathlinko, smekám, hluboko, přehluboko smekám, tohle byl luxusní čtenářský zážitek, všechno jsem si to prožila s nima doufám, že příště si trošku zaplavem v medu, protože další takovouhle nálož bych těžko rozdýchávala B)

Cathlin

14)  Cathlin (11.06.2012 12:34)

Twilly, Sajgon za východu slunce... uffff... No, síla.

Twilly

13)  Twilly (11.06.2012 10:43)

Bože Kačenko, ty mě pokaždé tak dokonale smeteš tou sílou. Ty emoce mě pak drtí. Tohle byl normálně emocionální Sajgon za nejkrásnějšího východu slunce. A krom toho, mám sevřené hrdlo... z Dirka. Teď je to on, kdo přese všechno věří

Cathlin

12)  Cathlin (08.06.2012 11:12)

Elis, ty jo, koukám jako blázen na čas, kdy jsi psala tenhle komentář, ty jsi vážně noční pták! Já vím, trochu nedobrovolný... Každopádně tě obdivuji, že v takovou noční hodinu se můžeš soustředit na čtení.
Jo, strach je na místě. Ten trest opravdu nebude mírný, to ti mohu zaručit, Král si dá zrovna v tomhle případě extra záležet. A ano, všichni víme, kde je to nejcitlivější místo a já si troufám tvrdit, že Král navíc zvolí dost zákeřný způsob. ;)

11)  eElis (08.06.2012 04:13)

Přímost byla poslední cesta, která nám zbývala, která nás mohla udržet pohromadě.
Ledová kapka nám sklouzla od zátylku až do hloubi útrob. Nejcitlivějším místě.
Nadávky se valily z jejích úst a byly jako trny. Zavřel jsem oči a poslouchal její hlas, plný lásky, plný starosti. A její bolest mě pálila po celé hrudi. „To jsi neměl, neměl jsi to udělat. Ne za takových okolností.“ Vzlykala, tiskla se ke mně, tělo křečovitě sevřené. Mé ruce byly pevně obtočené kolem jejích zad. Cítil jsem její slzy na svých prsou, stahy jejího obličeje.
Strach, který sžíral prostor, ve kterém jsme se tísnili, strach jdoucí do morku kostí. Sopečný prach se vznášel nad námi oběma, připraven otrávit vzduch v našich plicích, zadusit nás.Uzemnila mě. Smetla mě z povrchu zemského. Nesnesu… Ani já ne, Cor!!!A všechno, co věděla, se snažilo rozervat zbývající naději na cáry.

- - -Ohromeně jsem přikývnul a má láska ji ve vzduchu objala, vděčně a pokorně. Propadl jsem se do ní, bezvládně jsem v ní zůstal viset.Síla z mých prstů přecházela na její kůži, nezastavitelná, a ona ji vděčně přijímala, vtiskla se mi do rukou, aby jí byla blíž. Vsakovala se do ní jako voda do suchého písku. Co na tom, že právě tahle síla nás mohla rozdělit?... Tak to je vše k mým odloženým větám..
Cath, co na to říct...hudba naprosto dokonale dokresluje a podtrhuje ten jejich okamžik... Clinta miluju a hlavně tuhle...ta je má nejoblíběnjší,,..
Cor je silná! Hodně silná a moc se mi líbí její postoj, že i přestože ví, jak je jejich budouctnost nahnutá přeje si, aby z toho jejich společného času vytřískali maximum! A já mám obrovský strach o ni... ale i o něj... jaký trest mu dá Král? ...On si určitě nebude brát servírtky a s radostí za tu jeho troufalost zaútočí na tom jeho nejcitlivějším místě a my všichni víme, které to je, že?
NÁDHERA

Cathlin

10)  Cathlin (07.06.2012 09:22)

Ano, Fanny, to víš, že jo. Myslím, že jsem jí porozuměla už prve, jen jsem se s tebou chtěla podělit o to, jak zábavná mi ta představa připadá. Samozřejmě vím moc dobře, že se to jednoduše tváří, a že by se to tak dalo i napsat. Ale je to přesně, jak ty říkáš: to by tady ten náš skromný kroužek neuspokojilo... :) :) :)
Děkuji, dekuji.

Fanny

9)  Fanny (07.06.2012 07:03)

Vždycky se to dá vidět z mnoha pohledů, ale opravdu se zdá být jednoduchá, pokud člověk pomine tvůj styl. Čekají na rozhodnutí. Buď bude dobré a nebo ne. Buď to dopadne dobře nebo ne. Jednoduché. To, že ono to nebude ani dobré ani špatné a že to nedopadne špatně a už vůbec ne dobře, to víme na základě námi předpokládaného průběhu. Protože ty nemáš nikdy nic jednoduchého. Ovšem, když pominu styl a vezmu jen příběh jako kostru.
Něco takového by napsal začátečník nebo úplně neznámý autor. Třeba jako prvotinu. Tak v tuhle chvíli bychom předpokládali, že to bude tak složité? Opravdu? Opravdu bychom čekali něco víc než jen prach obyčejný HE a SE?
Snad jsi aspoň malinko porozuměla mojí myšlence...

Cathlin

8)  Cathlin (06.06.2012 23:20)

Fanny, tak tvůj komentář jsem musela číst opět třikrát, abych dokázala plně pojmout, co všechno mi píšeš.
Zdá se ti tedy, že zatím se jeví budoucnost jednoduchá...? Ty bláho... ;) Pro mě něco naprosto nepředstavitelného! Opravdu? No, tak opravdu, jednoduchá nebude ani v nejmenším. Jen máloco by ji popsalo tak málo jako právě slovo "jednoduchá". :)
Cor, Dirk a jejich rovnováha... Dobrý postřeh! Máš pravdu.
Ano, o Králově souzení nevíme nic. On je samozvaný soudce a třeba i kat... Zákon a trest v jedné osobě.
Hranice sobectví. Vážně, jsou situace, kdy se to nedá posoudit. Jako v tomhle případě. Těžko říct, co by pro Corinne a konečně i pro Dirka nakonec bylo horší... Ale Dirkova intuice mu radí docela přesně.
Děkuji za úvahy, Fanny. Vždy se nemůžu dočkat!

Fanny

7)  Fanny (06.06.2012 22:22)

Zvláštní. Ten zlom špatný konec, dobrý konec. Je tak vyhraněné. Pokud tedy nepřemýšlím nad mírou dobrého a špatného konce, jsem si sice jistá, že ještě uděláš tolik, že si to ani nedokážeme představit, ale zatím existuje budoucnost jednoduchá. Buď král bude přívětivý a nebo ne. Ovšem opravdu to nebude přímočaré, že?

Droboučké záchvěvy síly, mají právě tu největší moc. I tady balancujeme s otázkami na hodně rozkývaném a velmi úzkém laně. Ale Cor má zatraceně dobrou rovnováhu. A Dirk s jí silně drží v patách.

Jinak nádherná všedoplňující hudba.

Jak mohlo být změněné vnímání někoho, kdo je na světě stovky let? Mnohem déle než většina z nás? Jak otupělé hrany mohlo mít jeho vědomí? Ano, tím je tolik vystiženo podstatné. Čím déle něco zažíváme, prožíváme tím ležérnější přístup k tomu máme. Ať už k lásce, nebezpečí nebo čemukoliv jinému... Nevíme ani jestli král soudí objektivně nebo subjektivně a nemůžeme ani v nic doufat (a pokud se nemáme čeho držet, v něco doufat, je těžké pozdržet se zklamání i přes skutečnost, že se stále nic nestalo), protože obojí může být zkázou.

A znovu křehká nerozeznatelná hranice sobectví. Sic jedná pro ni, na druhou stranu nebude bezmoc a krutý pohled na něj horší než samotné rány? Ovšem jak by to vypadalo, kdyby řekl "rány dostaneš ty, bude to lehčí než se dívat". Byl by normálním vnímáním odsouzen, přestože koná vlastně lepší, věc. Klasická nesmazatelná otázka, kdo a kdy je a není sobec. Zdá se to jednoduché, ale jak je vidět, není to tak.

Co je zbabělost a co odvaha? V čem je víc rozumu, ohleduplnosti, lásky? V které z možností? - Podobná otázka, snad jednoduší, snad složitější...do ví...?

Cathlin

6)  Cathlin (04.06.2012 20:03)

Ano, Kati, bojovat bude i za tohle, to se spolehni. Ale ani on není nic než jen člověk, takže i jemu mohou třeba někdy dojít síly. (Neříkám, že to bude hned teď. ;) )
Tak snad.
Já se na Anglii těším, až ji začnu zveřejňovat. Moc.

KatkaB

5)  KatkaB (04.06.2012 19:02)

Mám teď tolik práce, že mi to všechno hrozně utíká, tak mi připadá nový díl bleskově přidaný. A čtvrtek je tu za chvíli B)
Mám ráda takové otázky a nevadí, že je nezodpovíš. Ono to stejně nejde. A když, nebude to ono. Takhle je to správně, ideální pro tenhle román ;)
Jestli se Dirkovi a Corinne podaří nějak hezky prožít společné dny do doby, než se vydají ke Králi pro ortel? Snad ano, i s tím vším děsem v zádech. Dirk bude bojovat i za tohle

1 2   »

>