Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

46. ZATRACENEJ ANDĚL / DOPROSTŘED HOROUCÍCH PEKEL

Tentokrát bez perexu. Možná už název kapitoly napoví, možná ne. Každopádně kapitola pod perexem řekne vše.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Cathlin

21)  Cathlin (20.08.2013 15:14)

Hani, jo, Lestera potřebují, ale to riziko s tím, že je Lester přese všechnu svou moudrost moc velký optimista, to tu prostě je... Nicméně i tak je pozvedl a dal jim novou sílu bojovat, když to už chtěli všechno vzdát. A za to mu patří dík.

Cathlin

20)  Cathlin (22.09.2012 20:35)

DM: Ano, Lester dokáže vnést trochu světla i do té největší tmy... "Rozesmál i umírajícího"... Jo! Taky mám pocit, že je to přesně ten typ člověka!
Kam chodím na "perly"? Hehehe... Hele, nebudeš asi věřit, ale do Jizev! To všechno mě napadá až když píšu... :) :) :)

DarkMoon

19)  DarkMoon (21.09.2012 20:25)

Lesteer Já vím, že není jediný jeho kámoš, ale on to tam vždycky tak hezky prosvětlí :D Já vím, že to nic nemění, ale on prostě i v té nejhorší situaci dokáže šířit dobrou náladu, on by snad rozesmál i umírajícího, jak on to dělá? Lesterův proslov mě zaujal, ale na druhou stranu tohle taky, hlavně poslední věta: "Dá se v takovou chvíli ještě věřit? Když už jste na konci svých sil? Jen blázen by věřil v dobro, když ho nevidí. Když žádné není. A v naději, která vždy byla planá. Jen blázen by ji byl ochoten znovu a znovu ztrácet." "Ale nedoufat znamená nežít" Kam chodíš na tyhle perly? :D Úžasná kapitolka

Cathlin

18)  Cathlin (04.09.2012 21:04)

Marvi - mno, já tedy taky doufám, že odpovědi dostaneš! A pokud ne, budu jedině ráda, když se doptáš...

Twi! Díky za krásný koment, víš, že jsem to tak nějak nečekala, proto potěšil dvojnásob. :)

Marvi

17)  Marvi (04.09.2012 20:51)

Aspoň že ten Lester tam byl, dodal jim vlnu naděje v kterou už moc nedoufali, troufám si říct ani jeden. Teda Dirk jo, ale Corinne to pomohlo. Teď se musím přiznat, že o Lestera začínám mít strach, aby Král do toho nezatáhl i jeho. On by už neměl co ztratit o svou lásku přišel, a pro Dirka a Corinne by se obětoval. Jenže přistoupí na to Král??? Jaká je ta jeho hra??? Co je jejím cílem??? Doufám, že na tyto otázky dostanu do Epilogu odpovědi a pokud ne doptám se tebe, pokud nezapomenu ;) ;) ;)

Twilly

16)  Twilly (03.09.2012 23:06)

Nejdřív citace:
Naděje!!! Ta mrcha naděje. Už tolikrát zradila. Jak dlouho se v ní ještě dá věřit? - co ještě k tomu lze říci? Já myslím, že je to výstižné, Kačenko

„Dost ti toho dlužím. A i kdyby ne..." Nedokončil, nebylo to třeba. - tohle v mých očích představuje vrchol oddanosti. Dirk v Aarona nedoufal a on to byl po celou dobu jeho skutečný přítel. CO dodat, že?

Část, která mě zasáhla asi nejvíc, byla ono relativně poklidné ráno před odletem. Popis toho, jak scénu viděl Dirk. Jak viděl Cor a co všechno si uvědomoval.

A Lester? JE TO ANDĚL

Cathlin

15)  Cathlin (31.08.2012 22:52)

Bosi, ano, chápeš to naprosto správně. Pod vlivem dolmery i sintaru by Corinne rozhodně mohla dokázat neskutečná zvěrstva. Včetně toho dýlování!!! Jo, jsi přesně v obraze, nemohu než souhlasit. Moc dolmery je jasně daná. Stáhne tě do bahna a je konec. Nemáš šanci na jakoukoliv lidskost, na nic. A že se něco takového neobjevilo ve Vragových vizích? Vrag/Král zkrátka vybral jiné obrazy. Ale vidíš to naprosto přesně. Nakonec by se Cor na Dirka vykašlala, pokud by tam zůstal tak dlouho. Jsem o tom přesvědčená.

Já to jen chtěla odlehčit...

Bosorka

14)  Bosorka (31.08.2012 22:40)

V té vizi od Vraga byla ta žena, ze které čerpali, někde přikovaná, pokud se nepletu
A to "až" - postupem času by Cor vyměnila za sangrenu všechno, včetně Dirka. Vlastně by ho mohla i dýlovat... Beru to jako závislost - ta taky mění svého "nositele" a v absťáku udělá pro svou dávku vše.

Cathlin

13)  Cathlin (31.08.2012 22:27)

Bosi, mám radost, že toho píšeš tolik! A ten obsah! Trefila ses hned na několik hlaviček... jak jinak. Ale to mě při tvé bystré mysli vůbec nepřekvapuje.

Takže: Ano, Král díky tomu, co Cor vimplantoval, může poznat, od koho čerpala, ale v tomhle směru Dirk s Corinne tápají. To jim neřekl, to vím jen já. Kromě toho Král pozná, kde se Corinne nachází a dost možná i nějaké další věci, o kterých D+C nevědí, protože Vragovo i Královo vysvětlení v tomto bodě bylo nejasné (záměrně). Takže D+C musí počítat se vším. A především s tím, že dobrovolného dárce, pokud by mu to nebylo po vůli, by Král odrovnal.

A Dirkova druhá jizva? Čekala jsem, kdy se někdo zeptá... ale... no vysvětlení bude časem. Každopádně - náhodou by jeho druhou jizvu rozhodně objevit mohli. Však si také D i C uvědomují, že je to nebezpečné. A my s nimi.

A ano, Král díky Corinne zvětšil dolmeru. Ale myslím, že v jejím případě účel světí prostředky. Jeden dauner, který zamezí vzniknu dalších daunerů...

A jak to jako myslíš, ehm, s tím přikováním a tím "až"???? Ty jsi vážně horší než Vrag!!!!

Bosorka

12)  Bosorka (31.08.2012 18:31)

Lester a Aaron - tady platí, že kdo najde přítele, najde poklad. Hledali je a našli je. Dokonce by ji dali svou sílu... Kdyby Král nezatrhnul i tuhle možnost. Král by poznal, z koho Cor "čerpala"? Že ji bylo dáno, místo aby si vzala?
Z pohledu Krále nechápu jednu věc - to, že přidal "spodině" dalšího členo, tak vlastně zvětšil nebezpečí pro svoje lidi. JO, může se říct, co je to jeden dauner, ale kapka ke kapce a je tu potopa....
A Dirk v dolmeře? CO, když někdo uvidí jeho jizvu - tu druhou? Nevím, jaké tam mají ubytování (moc hvězdiček asi mít nebude) - ale při nějaké potyčce může být odhalen. Snad neskonči taky přikován v nějaké cele až (schválně píšu "až" nikoliv "jestli") ho Cor vymění za trochu sangreny z jiného zdroje. Asi to vidím moc černě, ale beru to jako logický vývoj situace. Divím se, že mu tohle Vrag neukázal. Asi jsem horší než on!
Lester zase dokázal vykřesat jiskřičku naděje...
Naděje zvláštní to věc. Zjistila jsem, jak moc dokáže ublížit. To, když se strašně upínáš na věc, kterou prostě nemůžeš mít,která je nemožná a přitom tak blízko...
Máš u mě dalšího panáka, asi polezeš domů po čtyřech...

Cathlin

11)  Cathlin (30.08.2012 20:46)

Fanny, nechápu, jak to děláš. To srovnání... Moc hezké! A víš, jak jsem ráda, že Krále chápeš až do takové míry? Ono by bylo jednoduché ho odsoudit, že ano. Na první pohled jeho jednání působí arogantně, sobecky a krutě. S ardeny se nemazlí. Ale ono je třeba vidět víc, podle mého.
Takže mooooooc děkuji a těším se na 47! Třeba ji dnes opravdu dáš! :)

Fanny

10)  Fanny (30.08.2012 19:41)

Na 47. se vrhnu za chvíli (ale jak se znám, nic neslibovat! Ani tobě ani sobě)a datum srazu už opravdu klepe na dveře!
Jo, rozdíl přece je... Pokud vím, démon to dělá z potěšení, popřípadě v zájmu vlastní podstaty, ale Král ty rozhodnutí dělat musí a musí trestat i ty, které se provinily, jinak by to odnesly všichni. Pravidla snad omezují, ale bez nich je vše mnohem nebezpečnější. Snad by mohl používat více citu, ale kdo ví jak je to s jeho minulostí, navíc nejsem si jistá, jestli by dokázal dělat i takto těžké tresty. rozhodnutí, kdyby nejednal jen rozumem. Chápu Dirka moc, ale i Krále. Někdy neexistuje dobrá a špatná možnost, občas je to jen náhoda. Krutá a tvrdá. Takže ano, démon se mi jeví jako opravdu špatné stvoření, Král ani v nejmenším. Snad krutý, ale pochopení opravdu mám.
:) :) :)

Cathlin

9)  Cathlin (30.08.2012 14:39)

Fanny, proboha, tak na takový komentář se snad nedá ani odpovědět!!!!!!! To budu číst ještě pozejtří!

S tou naději: naděje je vážně mrcha, vleze ti pod kůži a nenechá tě v klidu. Dost často lidi nutí dělat nesmysly, věci, které nemají naději na úspěch... A někdy mám i dojem, že co se Dirka týká, tak až to malé extempore s tím, že souhlasil, že Corinne zabije, tak on prostě umře první, jeho naděje teprve potom. Jinak on prostě není schopný se naděje vzdát. Protože i v nejhorších koncích, pořád si prostě můžeš říkat, že se ještě něco změní, nějak. Já vím, je to sakra malá šance doufat a sakra to bolí, když navzdory té naději celou dobu trpíš jako zvíře, ale přesto - právě ta naděje tě drží nad vodou. Jako to poslední. Drží tě nad vodou a zároveň zabíjí. A samozřejmě - lehce se může stát, že po letech utrpení se naděje nakonec vzdáš. I Dirk to nakonec udělal, ve Vragových předpovědích. Ale jsem si jistá, že jemu to může trvat jedině neskutečně dlouho dobu, nevzdává se snadno.

Máš dojem, že mezi Králem a démonem je rozdíl obrovský? Ano? Jak to??? Ráda si to poslechnu!

Ano, taky mi občas připadá, že chlad i tma jsou si ve své podstatě nakonec podobné. Jen tma končí smrtí Corinne, chlad může pokračovat donekonečna.

Vždyť jediná výhoda - její vůle - přišla vniveč! - tohle je opravdu, ale opravdu krásná úvaha!!! Opět se klaním.

A začínám mít až děsivej pocit vděčnosti k smrti. Po tom všem a po tom, co má následovat bych volila leccos špatného(?) a jednoduchého... - ano, už i ty, Fanny??? Dirk už to tak vnímá dobře, jsem ráda, že to už vidíš i ty.

Ano, nakonec to nevzdali. Je to tak. Ale to, pro co se nakonec rozhodli, jim přesto může ještě snadno zlomit vaz. Vlastně neví, do čeho jdou a jak to budou snášet... Především Corinne neví nic. Zná vše jen z vyprávění.

Tak se na tebe moc těším u 47 i na srazu! :) :) :)

Fanny

8)  Fanny (29.08.2012 23:59)

„To, co bude, nikdy není jisté. Navzdory tomu, jak jisté se to zdá."
To zní jako naděje. I když já si ji překládám stejně jako Cor. Netroufám si tvrdit vůbec nic, protože to vždycky bude nadějné, a když se naděje zničí pak to moc bolí, nebo beznadějné a bez víry nemá cenu nic, ne? Takže nemyslet dopředu bude nejlepší... I když se ani nesnažím nalhat sama sobě, že to dokážu.
„Král mě donutil vybrat tvou budoucnost, Cor, lásko. Nenabídl nám nic, co by vůbec stálo za to žít.
Tohle je snad ta výhoda oproti chladu, zimě, mrazu... Může jí to říct. Může to říci opravdové Cor. A ona pochopí.
Král a démon, nepoznáš rozdíl.
Poznat snad není, Ovšem těžko hledám dvě bytosti, mezi kterými je větší.
Otočil jsem ji k sobě, nekladla mi odpor, zůstala stát naproti mě, pohled prázdný, mrtvý, zlomený. Dívala se někam za mě, mimo mě, potom se podívala směrem na chodník.
Tma a nebo chlad. A nejsou obě možnosti jedna a ta samá? Každá chladná i temná zároveň? Možná jedna víc nebo míň, ale...
Čekání na smrt už není život. Nechci to snášet, už raději nechci nic cítit."
Překvapivé! Omráčila mě vlna smíření, kterou s sebou přivedl její návrh, nápad, plán...
„Na tom už nezáleží, Dirku," řekla konečně. „Máš pravdu. Obojí by bylo stejně špatné. A takhle? Alespoň se mohu rozhodnout pro smrt. Když už má přijít, chci, aby přišla hned."
Je to děsivější, než jsem myslela. Bolestnější jinak a hůř! Bodá do živého a vzdává se, co mohlo být horší? Vždyť jediná výhoda - její vůle - přišla vniveč!
„Nenávidím je," pronesla při tom pohledu. „A přitom bych je mohla milovat. Za jiných okolností. Milovat stejně jako tebe."
Chtěla jsem zpátky Cor, ale asi ne takhle... A tohle zní jako... rovnice... I když mi to přijde hodně silné, ale...opravdu to tak zní.
Krásné fotky, krásná Solsona a úchvatná hudba jako vždy.

„Myslím, že je nejvyšší čas se vás ujmout. Vypadáte..."
I jemu vzít naději! Ale sobecky jsem ho ráda viděla a vrhla bych se kolem krku úplně stejně. A začínám mít až děsivej pocit vděčnosti k smrti. Po tom všem a po tom, co má následovat bych volila leccos špatného(?) a jednoduchého. Příliš rychle jsem se s volbou Cor smířila.
„Do háje," ulevil si Lester. „U řeky?! Jenom ty můžeš být takový pitomec, abys nechal všechno co máš, někde se válet. Ne, vůbec jsi se nezměnil."
Bylo příjemný trochu obyčejné zapomnětlivost a nezodpovědnosti, kdybychom neznali pravý důvod...
Naděje!!! Ta mrcha naděje. Už tolikrát zradila. Jak dlouho se v ní ještě dá věřit? Co po nás Lester ještě mohl chtít? Nikdo nedokáže věřit na zázraky donekonečna.
Jak můžou doufat v zázrak, když jim už tolikrát i obyčejnější věci? Ti. Někdo. Něco.
Bylo naivní si myslet, že se vrátí zase starý Dirk s původní Corinne. Ale tihle dva už prošly rozhodnutím krále a nic nebude stejné. Jsou jiní a změnili se. Kdyby ne, teprve by to bylo špatně. Asi.
„Ta past, do které jste sklouzli," pokračoval Lester, „je opravdu důkladná. Se všemi argumenty, které jsi mi předložil, nevidím jiné řešení, než se zachovat dle Králova přání a volby, kterou jsi udělal, Dirku. Prozatím.
Past. To je velmi nadějné. Protože z pasti se dá dostat. Není to osud a není to smrt. Je to "jen" past.
Není příjemná představa, že, když se vyspíme jsme na tom o něco líp, ale tuhle sílu ukrajuje čas nemilosrdně a stále. A doplnit ji odpočinkem by bylo příliš snadné... Jako kdyby se člověk probudil o něco unavenější, než když si šel lehnout. Zvláštní pocit. Je to trochu jinak, ale princip je podobný.
„A nauč ji všechno, co umíš," dodal ještě, než se ozvalo poslední volání pro náš let.
Byl čas nastoupit na cestu do pekla.
Nevzdali to. Oni dva dokážou bojovat pekelně dobře.

Cathlin

7)  Cathlin (29.08.2012 10:45)

AMO, aha! Takže panenku na mě, jo? Tak to až mě začne po různu píchat, budu vědět, koho obvinit!!! Tak to jsem tedy zvědavá, s jakými bolestmi skončím, než se dohrabeme do konce! :D :D :D

Ne, dobře, zvážníme.

Koukám, že už hledáš bubáky i tam, kde nejsou. Ne, Lester se nebude chtít obětovat, jen prostě bude chtít Dirkovi pomoci a dojednat mu u Krále nějaké ty výhody. Dirk osobně k tomu v dolmeře moc možností mít nebude, bude mít plnou hlavu jiných starostí.

Tak ti nevím, AMO, ale rafeři jsou o hodně lepší bojovníci než Corinne i Dirk dohromady, takže raději Corinne moc nepřejme, aby se s nimi potkala. Dauneři se nečeho takového děsí jako čert kříže.

Nechápu tvou otázku, jestli Corinne pochopila, že ke krmení dojít nemůže?

Takže k minulé kapitole nebude koment??? Bůůůů :'-( No, co nadělám, musím se smířit s tím, že jsem přišla o debatu nad tím, jaký je Dirk mizera. Nicméně - při nejlepší vůli to nedokážu vidět tak jako ty! On se chtěl zabít. Pro ni. Zkusil to (když byli zavření ve Vragově cele) i přesto, že věděl, že jako arden má jen mizivou nebo vůbec žádnou šanci. A to, že souhlasil s tím, že Corinne splní její přání, to je další jeho rozhodnutí pro ni zemřít. Proč jsi k němu tak přísná?

AMO

6)  AMO (28.08.2012 17:41)

Konečně doma...
Lester se objevil jako anděl spásy a psychické podpory, ale tím to končí. On se bude chtít obětovat za Dirka? To bylo první, co mě napadlo, když řekl, že chce vyprosit slyšení u krále. Snad tudy Tvé myšlenky nešly. Docela by mne to mrzelo, i když je sám...
Padá to na ně a s tím i na mě ze všech stran. Král dokázal osekat a pojistit úplně všechno. A vzhledem k jejich dlouhověkosti, už vědí, jaké tresty dává.
Potěšil mě i Aaron, ten kluk překvapil. Myslela jsem, že proti dolmeře bude víc zaujatý. Ale pro přítele všechno. Dokonalé!
Jako další věc, která překvapuje, je místo jejich pobytu. To sdělení o dění ve městě a současně naznačení, že tam je nějaké centrum dění. A zase jsi vsunula drobnost, že se to netýká jen špatného, ale i dobrého odboje. Jen kluků raferů snad Corinne moc nezničí. Schválně píši nezabije, protože ona to nechce udělat. Jen otázka ardeni pochopili, že ke krmení teoreticky dojít nemůže, ale chápe to i Cor?
No nic... tenhle kousek byl takovým oddechovým časem, pro nabrání další síly k ještě temnějším zítřkům.
Tu minulou kapitolu nějak komentovat nebudu, protože Dirkovi bych musela jet do Španělska naklepat fasádu. A žádný panenky k píchání nemám, ale asi si budu muset pořídit nějakou na Tebe!!! Do soboty času dost!!!

Cathlin

5)  Cathlin (28.08.2012 17:27)

Kati, B) co já - to Král! ;)

KatkaB

4)  KatkaB (28.08.2012 16:40)

No jo vlastně. Pomoc přátel nepřichází v úvahu. Teda, Ty to máš ale promyšlený, Cathlin ;)

Při vší tý hrůze, beznaději a zoufalství jsem Tě aspoň trošku pobavila

Cathlin

3)  Cathlin (28.08.2012 16:36)

AMO: To víš! Dělám možný i nemožný...! ;) A doufám, že doma ještě nemáš voodoo panenku představující Dirka...:p

Kati: Hlas po síle jde ukojit jakkoli, sagrenou. Je jedno, jak se síla ke Corinne dostane. Ale D+C o tom už několikrát mluvili. A dokonce i Lester si to myslí. Že není možné, aby Corinne sagrenu darovali jejich přátelé, protože by to bylo nebezpečné jim, těm přátelům. Královy rozkazy jsou jasné, mají jít mezi daunery, nikoli žít z dobrosrdečnosti přátel, takže by tohle Král jistě neschválil. Samozřejmě to byla jedna z prvních věcí, která Corinne v 44 (nebo 45) napadla - a Dirk ji přesvědčil o tom, že Král by se potom pomstil těm, kdo by jim pomohli, prostě proto, aby potrestal D+C. A ani Lester (dle jeho vět v této kapitole), ani D+C si nechtějí zbytečně zahrávat s ohněm. (I když to oni stejně budou... ;) ) Takže ano, jak říkáš, tudy cesta nevede.

Jo!!! :D :D :D Celkem jsi mě pobavila! Ještě, že to D+C neví, že jsou v románu! Páč potom by jistě dělali psí kusy, Dirk by si myslel, že může všechno... a Corinne by to měla na háku! No, to radši fakt ne!!!

KatkaB

2)  KatkaB (28.08.2012 15:26)

Tato kapitola na mě působila velmi nadějně. Lester s Aaronem ukázali, že jsou přátelé, na které je spolehnutí a o které je možné se opřít, když už člověk sám na nohou stát nedokáže a pomýšlí na smrt. Myslím, že to oba ví. A že jejich pohoda a rozvaha pomohly Dirkovi a hlavně Corinne zvládnout a překonat tu největší beznaděj, která je zahalila po opuštění jejich solsonského vězení.
V Dietroitu bude asi "veselo".
Hlad po síle, sintar - ten lze ukojit jen z jehly? Nestačila by sagrena, kterou by z dotyků rukou předali Corinne dobrovolně jiní ardenové? To by bylo asi moc snadné, viď?

Ještě zareaguju na minulý příspěvek - kdyby Dirk a Cor věděli, že jsou hrdiny románu, kdo ví, co by nám vyváděli za divadlo. Je lepší, že to neví, nebudeme jim to prozrazovat a budeme jen zpovzdálí sledovat, jak to všechno dopadne... ;)

1 2   »

>