Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

47. SLABÉ SLUNCE / OSTNY USCHLÝCH RŮŽÍ

Detroit, nová budoucnost. A Corinnino odhodlání.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Cathlin

20)  Cathlin (20.08.2013 15:19)

Uf, Hani, nevím, jestli je mi prostě zima nebo jestli mi běhá mráz po zádech, ale tvé komentáře jsou tak přesné... Máš pravdu. Nemají toho moc, ale mají v jistém směru víc než spousta lidí v životě, ve kterém jim nic nehrozí. A o dost víc si toho dovedou vážit. Dívají se na to úplně jinak.

A já se Corinne zase tolik nedivím, že ho s sebou nechtěla... Dost hrozné, že tam musí ona. A on je arden. Dolmerská kořist... Jasně, že se vyděsila. Na druhou stranu... nebylo možné, aby nepochopila, že to jinak nejde.

DarkMoon

19)  DarkMoon (23.09.2012 12:01)

Aha... super, tak jo, díky :D :)

Cathlin

18)  Cathlin (22.09.2012 20:38)

DM: Ano, Dirk byl ten, kdo po Aaronově přeměně pomáhal Aaronovi vše pochopit a sžít se světem ardenů. A ne, neboj, ještě to tam nikde nebylo. To jen tady to Dirk zmínil tak nějak mimochodem. Střípek minulosti.

DarkMoon

17)  DarkMoon (22.09.2012 09:57)

"Letadlo neslo osm mil nad zemí dva blázny odsouzené k tomu žít i zemřít společně, dýchat stejný vzduch, ať už bude jakýkoliv." Díky těm myšlenkám během tréninku mě napadlo... on byl Dirk ten, co pomáhal vstoupit do tohohle světa Aaronovi? Jestli to tam už bylo, tak se omlouvám, já jsem děsnej sklerotik :D Nádherná kapitola :)

Twilly

16)  Twilly (05.09.2012 23:47)

Jenom to, milášku, že jsem to od něj prostě nečekala

Cathlin

15)  Cathlin (05.09.2012 23:34)

Twilly....
I ty šotku - ta to mě tedy sundalo! Je opravdu vidět, že reakce čtenářek mohou nabírat podoby, které by mě nikdy nenapadly! :D
A jako obvykle jsem natvrdlá. Cože tě na té oné překvapivé scéně překvapilo? Se stydím, ale zase mi něco uniká... Mám chuť sama sebe majznout po hlavě tím kladivem, co lítá tady mezi smajlíky... :D Třeba by se mi mohlo rozsvítit!

Twilly

14)  Twilly (05.09.2012 22:50)

Takhle kapitola byla bezesporu dokonalou ukázkou popisu. Musím říct, že se mi hrozně moc líbily právě dvě scény. Ta v letadle a pak ta, kde se Cor učila bránit se. Letadlo - scéna, kde Dirk pochopí, že pomíjitelnost života, když o něj přicházíš, existuje i pro něj - téměř nesmrtelného ardena. A strach z létání je najednou víc než malichernost. Naproti tomu Dirkovo vyznání v sekci, kde učil Cor sebeobraně, mě překvapilo a šokovalo - v dobrém. Prostě je to šik, asi to nebudu vědět lépe vysvětlit, Kačenko, ale způsobilo mi to docela široký ucul a v hlavě vyslovenou myšlenku: I ty šotku! .


A teď citace, které mě zaujaly:
Letadlo neslo osm mil nad zemí dva blázny odsouzené k tomu žít i zemřít společně, dýchat stejný vzduch, ať už bude jakýkoliv. A Corinne to věděla stejně jako já. Věděla to vždy. Jen to musela pochopit. - mluví samo za sebe!

A v hrudi mě sžíralo vědomí, že tohle jsem vždycky chtěl. Tohle byl jeden z mých nesplněných snů. - ona překvapivá scéna

Stála sama proti sobě a nehodlala prohrát - se sebou, s osudem. - ne holka, nevzdávej to!

Marvi

13)  Marvi (04.09.2012 21:30)

Tak on se nakonec přestane bát létat, no aspoň něco pozitivního v těžkých časech...
Na naučení boje a obrany moc času teda neměli, můžu si jen domýšlet, že ještě cvičit budou, někde tam dole... A ten závěr, kdy Corinne pochybuje o sobě a přiznala to nahlas... Oni k sobě patří o tom není pochyb, a všechno překonají, všechny nástrahy co je čekají a čekat budou. Přece by tento příběh nemohl dopadnout tragicky nebo jo?

Cathlin

12)  Cathlin (01.09.2012 09:31)

Tedy, Bosi, to je překvapení! Ty jsi si včera přečetla i tuhle? :)
Ano, smířit se. To taky, hned vzápětí. Vnímavý čtenář si domyslí...
Takže se těšíš na vstup do dolmery a s tím spojené... Mno, tak uvidíme, jestli se dočkáš. :p Ale ano, souhlasím, že přesně tohle všechno by nevyhnutelně muselo následovat. ;)
A ano, vím, že jsi na tohle byla zvědavá, snad tě tedy Cor nezklamala.

Bosorka

11)  Bosorka (31.08.2012 23:33)

Nemohla jsem se nepousmát - jak se Dirk zbavil fobie z létání. Sice trochu hořký úsměv, ale byl tam.

"Věděla to vždy. Jen to musela pochopit." Nikoliv pochopit, smířit se s tím musela. Pochopení je snadné, smíření s následky je horší.

Škoda, že na nácvik boje mají tak malé času... ALe cvičit můžou i tam dole "v podzemí", pokud jejich příjmutí proběhne dobře. Opravdu mě zajímá, jakým stylem se tam uvedou. Přece nemůžou rozkopnout dveře a říct, tak nás tady máte a starejte se o nás A jakou budou mít krycí historku?

" Celou tu dobu ve Vragově sídle - vím, jak jsem se chovala, co jsem dělala" na tohle jsem se těšila. Doufala, že sebere tu odvahu a vysloví to

Cathlin

10)  Cathlin (31.08.2012 14:36)

Fanny, ano, co se týká toho létání, je to tak trochu léčba šokem. Ale mám dojem, že by se Dirk raději bál létat ještě dalších tisíc let.
"Občas je snazší dělat něco než nic. Obzvlášť s pocitem, že se naděje nepatrně zhmotňuje." Hezky řečeno. A možná se naděje zhmotňuje právě tím, že něco dělají, ne? ;)
"Začít hrát svou divadelní hru bez textu, bez znalosti dialogů ostatních, ovšem výkonem na několik oscarů." Jo, přesně tak, budeme jim držet palce, aby se do dolmery dostali a dokázali se v ní udržet. I když je taky tak trochu paradox jim přát zrovna tohle, že ano, ale když nic jiného nezbývá jim, nezbývá pak ani nám.
Skluz jsi dohnala báječně, jsem nadmíru spokojená a moc moc mooooc děkuji.
Už dlouho si říkám: jaká asi jsi? Těším se, že tě poznám.

Fanny

9)  Fanny (31.08.2012 12:54)

Strach z létání se proměnil jen v prázdný pojem.
Bolest přebije větší bolest. Strach zastíní ještě větší strach. Cokoli přemůže silnější myšlenka, Starost. Priority se mění ať si to přiznáme nebo ne.

„Nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale opravdu to chápu. Ačkoliv si tvou smrt nepřeju a udělám všechno proto, abys mohl žít."
Jsou si opravdu rovnocenní. Oba stejně důležití a svým způsobem i stejně zranitelní.

Několika pohyby prohledala obsah tašek a vytáhla svůj nůž a mou dýku. „Musíš mě naučit, co umíš."
Občas je snazší dělat něco než nic. Obzvlášť s pocitem, že se naděje nepatrně zhmotňuje. A naučit se základy boje, je, bych řekla, první krok. První krok odhodlání to nevzdat s ty je přeci jen máš trošku ráda a když nic jiného, tak tu jejich obrovskou sílu mysli jim nebereš. Neříká se náhodou, že "co tě nezabije, to tě posílí"? V tom případě šanci prostě mají. Kdo by ji měl mít, když ne oni? Ano, jsem dnes optimistická... Snad protože i oni jsou víc "nad věcí" :)
Začít hrát svou divadelní hru bez textu, bez znalosti dialogů ostatních, ovšem výkonem na několik oscarů. Bez možnosti jediného kroku mimo. Takový herecký tanec mezi nášlapnými minami. A snažit se uchovat své vlastní já, i když jen někde hluboko. Je to nadlidský úkol, tak doufám, že ho jako ardeni zvládnou.

P.S. Fakt už nebudu nic slibovat, ale včera bych to opravdu nedala. A už jsem konečně dohnala svůj rest takže na sraz bez pocitu viny A hurá na čtení aktuálních kapitol v dalších týdnech :)


Cathlin

8)  Cathlin (30.08.2012 21:56)

Tipuješ??? ;) Mno, myslím, že tě u toho tedy nechám! ;)
(Aneb - mrkni do mailu... ;))

KatkaB

7)  KatkaB (30.08.2012 21:33)

Tipuju, že mi stejně neodpovíš a budeš tajemná jako obvykle Ale už jen podle toho, jak se ptáš, tipuju, že opravdu na nějaký boj dojde...

Cathlin

6)  Cathlin (30.08.2012 21:26)

Kati, ano, já vím. Dovolená... taky bych to během té mé asi nevstřebala...! Vůbec ne. Nebyla jsem schopna v té odpočívací náladě, kdy jsem měla dovolenou jak od dětí tak od Jizev, vstřebat ani mnohem snadnější text! Zkrátka jsem úplně vypnula! (I když asi ne tak úplně, protože jsem na matraci na vlnách přemýšlela nad tím, jak Jizvy skončí... :D :D :D ). Ale jo. Dovedu si představit, vím, co myslíš.

A, Kači, vážně to chceš vědět??? Odpověď na otázku...

KatkaB

5)  KatkaB (30.08.2012 21:11)

Mysím si, že na tom rozhodně měl podíl můj aktuální stav, který byl při dovolené příliš optimisticky vyladěn...
Teď si připadám, jako bych žádný prázdniny neměla Dnešek jsem měla v práci náročnější a tak jsem si líp dovedla představit, jak na tom naši milovaní hlavní hrdinové jsou. Každopádně mě vůbec nenapadlo, že bych to, co tu od Tebe čtu, Cathlin, už četla někde jinde, v jiném díle. Beru Jizvy jako naprosto samostatný jedinečný dílo
Doufám, že Corinne nebude opravdu bojovat, že vymyslíš dřív, jak z toho všeho ven... Nebo je necháš bojovat o život s noži???

Cathlin

4)  Cathlin (30.08.2012 20:34)

Kati, padlo to na tebe? :) :) :) Tak jsem se dočkala. A asi to dovedu i pochopit, že některé z těch věcí, o kterých jsi mluvila dnes, se tě dotkly víc než to, co bylo předtím. I když mě osobně se tamto zdálo o dost horší. Přece jen - odhodlání se zabít, završené odhodláním člověka, který tě miluje, že to pro tebe udělá... jen při tom pomyšlení mi vstávají chlupy na těle. Nedovedu si nic takového představit.
Hele, možná to na tebe tak nezapůsobilo, protože jsi a) byla v příliš dobré náladě, b) není to zase tak originální, podobné věci se v románech dají potkat. A tak to pro tebe bylo vlastně už opakováním. Kdežto to, co bylo dnes, to už se týká jen a jen D C, to se "opsat" nedá.
Mno, zatím to ještě nebyl trénink s nožem. Dokonce ani Dirk s Aaronem netrénovali "naostro", ale čepel byla chráněná. A to se jim de facto nemohlo nic stát. Ale proč si zbytečně působit bolest, kdyby něco, že ano... A tvůj osobní zážitek ti závidím. Ono se řekne - obyčejný nůž. Jsou horší zbraně. Ale nikdy bych nechtěla zažít stát proti někomu takhle ozbrojenému. Prostě - šílenství. Řezné a bodné rány - radši si nepředstavovat.

KatkaB

3)  KatkaB (30.08.2012 19:34)

Debata o tom, že Corinne nechce, aby Dirk šel do dolmery s ní, protože je arden a hrozilo by mu mezi ostatními příliš velké nebezpečí, že ho zabijou, na mě zapůsobila daleko silněji než minule prosba o to, aby Dirk Cor zabil.
„Letadlo neslo osm mil nad zemí dva blázny odsouzené k tomu žít i zemřít společně, dýchat stejný vzduch, ať už bude jakýkoliv. A Corinne to věděla stejně jako já. Věděla to vždy. Jen to musela pochopit.“

Trénink s nožem – mám za sebou lekci s gumovou maketou nože a stačilo mi to k tomu, abych získala ten správný dojem, že stát proti jinému útočníkovi s nožem je fakt o život… A když to s ním pak někdo umí, musí to ten druhý umět ještě líp, aby přežil… Corinne je odhodlaná, ale chybí jí zkušenosti. Musí mít hrozný strach.

Na všechno si vzpomíná a jediné, co může Corinne Dirkovi dát, oplatit, je že ho neopustí. To bylo taky hodně silný. Stejně jako polibek, zoufalý, intenzivní, krásný, ale bolavý.
Cathlin, děkuju za tuhle kapitolu. Dneska to na mě nějak padlo

Cathlin

2)  Cathlin (30.08.2012 18:01)

AMO, to prázdno - ani nevíš, jak ti rozumím. Sama, když jsem některé části psala, jsem si potom připadala dokonale vyprahlá a prázdná. Někdy jsem musela sbírat sílu k dalšímu psaní i dva, tři dny. A že se tak cítíš i ty, mě vůbec nepřekvapuje, protože máš citlivou dušičku.
Naprosto přesně chápu i tvou spokojenost s tím, že je to jen příběh. No, díkybohu, protože na ostro bych to fakt nepřála nikomu. Dokonce snad ani Michalovu šéfovi, kterej nám zhusta pije krev, denodenně!!!
Ano, Corinne si dokázala po odstranění bariéry dodatečně vzpomenout, co všechno ve Vragově sídle dělala. Kdyby bariéra zůstala stát, neuvědomila by si to nikdy, ale když ji jí Vrag zbavil, všechno se jí to vybavilo a pochopila.
A jo!!! Už jenom dvakrát. Je to vůbec možný???

AMO

1)  AMO (30.08.2012 17:04)

Konečně se nebál v letadle. Dokonce si to sám uvědomil a pak ta jejich hádka. Je zvláštní, co si Corinne všechno uvědomila a k čemu všemu se přiznává. Hrozné je, že i přes zastřené vědomí, ona všechno vnímala a pamatuje si to.
A já ti nevím poprvé jsem spokojená, že je to jen příběh. Zažít to někdo, jen z půlky... no fuj.
A další věci... učit se bojovat, hledat to nejhorší, vědět, že dlouho se jeden druhého nebude moci dotknout. A i vyzkratování sebe samého. Co v tu chvíli zažila Cor. On plýtvá a ona po tom touží. Myslím, že i toto by byl trest.
Mám v sobě nějak prázno nebo jsem pouze vysílená tou tíhou.
Už je dvakrát se vyspinkám

1

>