Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

48. JAKO BY I NEBE / PRVNÍM SCHODEM DO PEKLA

Dnes znovu v hlavní roli Lester, ačkoliv zůstává od našich ústředních postav stále vzdálený přes půl světa.
A potom? Jak stojí v názvu: D+C se ocitnou na prvním schodě vedoucím do pekla.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Cathlin

22)  Cathlin (20.08.2013 15:24)

Hani - má nožová obsese??? Jak to jako myslíš? Já nic! Já jen psala Jizvy a tam byl prostě jako zbraň nůž a jehla, tak nějak se to nejvíc hodilo. Obsese se zrodila až později... :-D Až když mě jistá osoba (a nebudeme říkat kdo) popíchla svými neustálými komentáři a až když jsem kvůli ní napsala I will kill you...... Do té doby jsem byla zcela nevinná!

Nechceš, aby našli dolmeru? Chceš tedy, aby Corinne útočila na lidi přímo na ulici? Aby se dostala do rukou raferům...... atd? Aby nepříčetně rozhněvala Krále? To by mě ohromně zajímalo...

Cathlin

21)  Cathlin (22.09.2012 20:40)

DM: Ano, Lester má také svou "zlou" minulost. Ale po pravdě, těžko by někdo mohl žít tak dlouho, aby se mu nic zlého nestalo. Každého odžité roky změní, Lesterovo životní poznání je i přesto naštěstí veskrze pozitivní.

A... ehe, nejde couvnout... :D

DarkMoon

20)  DarkMoon (22.09.2012 10:16)

Chudák Lester :'-( Tím spíš ho obdivuju, že i po tom všem je schopný stále fungovat a dodávat naději jiným. No a tak to vypadá, že už před vstupem do pekla nejde couvnout

Bosorka

19)  Bosorka (21.09.2012 19:04)

Já se zamyslela;) - že by podvědomí promluvilo a chtělo pro Dirka nějaký trest? Já sice vím, že trpí. ale tohle by bylo takové "víc" a kdyby to bylo z vůle Cor ( muheheheheheheh)
Stále víc mě napadá, že tohle píšeš, abys v komentářích získala sondy do našich myslí a pak si z toho vytvoříš psychologické pojednání . B) Dáš mi pak vědět jak dopadl "subjekt Bosorka"? ;)

Cathlin

18)  Cathlin (20.09.2012 20:57)

Á, Bosi, tak tě tu konečně mám! Radost pohledět!
A cože??? Že na místě spoutaných dolmerských obětí stále vidíš Dirka??? Holka, to už je vážný!!! Zamysli se nad sebou, zamysli...
Jo... jak se smíří Lester s tím, co se má s Dirkem stát, to je dobře trefená otázka. No, řekněme, že lehký to pro něj asi nebude...
Oběti - zrůdy... ano, není to jednoduché. Shchválně. ;) B)

Bosorka

17)  Bosorka (20.09.2012 19:39)

Tak mě máš nazpátek (sice ne v plné formě a síle - virozka zaútočila i na nás, ale budu se snažit ;) )
Tentokrát mě nedostala Corin a Dirk, ale ten pohled do Lesterovy minulosti.
"V jejím středu ležely na zemi tři vysílené postavy připoutané k zemi pásky z tvrdé kůže provlečené skrz ocelová oka zabetonovaná v zemi. Nemohly se hnout, nemohly nic. A každému z nich ze srdce trčela tenká jehla, která je držela paralyzované a připravené."
(pořád v roli těch osob vidím Dirka - v budoucnu, až to Corin spálí duši na popel a zbyde jen skořápka plná hladu)
Chudák Lester - jak se smíří s tím, co se má stát s jeho přítelem? Že se bude muset v dolmeře pást na nevinných obětech? Že se z Cor stane zrůda, stejná jako ta - co zabila jeho ženu...
I když zrůdy...to je špatné pojmenování, oni jsou taky jen oběti - kdo z nich si tohle vybral dobrovolně? Platí za cizí rozhodnutí - stejně jako Cor. Ach jo. Nic není černé a bílé... Pak by bylo vše tak jednoduché.
Lester bude sice za ně bojovat, ale jaké jsou jeho šance?

AMO

16)  AMO (12.09.2012 20:33)

Musím se do toho dostat, omlouvám se bude to zmatený...
Tady v té části jsem si myslela, že je vše ještě v pořádku a že oba chápou nutnost dolmery, ale ty další...
Trénuje a lepší se, to je fajn, ale... slyšela, jak umřela partnerka Lestera a nic... a potom objeví možnost ke vstupu a zase nic
Nevím proč, ale Cor mi připadá šíleně sebestředná, jo je zamilovaná, ale Dirk přece taky!!!
A on jí se vším pomáhá, jo můžeš namítat, že většinu odnese ona, ale sama jsi upozornila, že všechno slyšela a už není omámená a tak ví, že král a trest - to myslí vážně.
Divný, poprvé se u čtení víc vztekám než bulím...

Fanny

15)  Fanny (06.09.2012 20:51)

Cath, tak když to bereš takhle, tak souhlas I když tím pádem má dvanáctka od teď nový rozměr... Smrt/vysvobození (a že se to navzájem nevylučuje!) V co má teď člověk doufat? Aby odzvonilo co nejdřív, nebo naopak?

Cathlin

14)  Cathlin (06.09.2012 20:44)

Fanny, člověče, to je otázka...! Já nevím!!! Ale ne... asi mi to nepřijde! Dvanáctá by byla/bude hodina jejich smrti... Případně vyřešení jejich problému. Do té doby se pořád ručička pohybuje před dvanáctkou.

Fanny

13)  Fanny (06.09.2012 20:19)

Ještě pár tvých slov a namyšleností asi odletím... :D Dlouhý? Ten předtím byl delší a lepší... Tohle se nedá číst. Je to děsně nepochopitelný, krátký a nepovedený... To obdivuju spíš já tebe, žes to přelouskala po mně...
Tobě nepřijde, že dvanáctá už odbila?
:)

Cathlin

12)  Cathlin (06.09.2012 19:03)

Fanny, to je opravdu škoda, že se ti komentář vymazal!!! Ach, ach!
Jak jsi to prosímtě zvládla napsat znova a tak dlouhé? TO tedy máš můj obdiv! Já už bych to podruhé nedala.
A dovolíš mi i dneska alespoň tři citáty?
- Čas nesmaže vůbec nic, jen vytvoří zdání nevědomosti.
Kam ty na to chodíš...
Ano, samozřejmě, Dirk i Lester si dobře pamatují klíčové okamžiky svého života a oba jsou jimi ovlivněni, ať si to uvědomují nebo ne.
- Zjevná, krutá pravda bila do očí.
To ona většinou dělá, ale my jsme vždy stejně slepí. I když někdy vidět chceme a někdy ne, oči zavíráme všichni a stále.
Ano. A někdy ji prostě není možné nevidět. I když máš ty oči zavřený úplně maximálně.
- Hodinová ručička se přibližovala ke dvanáctce.
Myslím, že tady bylo dvanáct už před hodinou.


Cathlin

11)  Cathlin (06.09.2012 09:39)

Twilly, proboha, ty to snad vážně myslíš vážně... Jsem zmatená jak lesní včela...

Twilly

10)  Twilly (06.09.2012 01:07)

Jeden gang potkává druhý. Krásně jsi pojmenovala stejné dvěma rozličnými jmény. Líbí... moc...

Fanny

9)  Fanny (06.09.2012 00:22)

Cath, Něco takovýho se mi nestalo už strašně dlouho a přes obrovskou opatrnost jsem si vymazala úplně celý komentář... od teď si to píšu do wordu a ukládám... Na tohle totiž nemám... Fakt ani omylem... Jedno tlačítko a je to pryč... v nenávratnu... Všechno... Jdu to napsat znova. Ne, stejné, ale pokusím se. Hned. Když to neudělám teď, už bych to nemusela udělat nikdy... To jen na vysvětlenou, proč to bude dnes tolik kostrbaté a nedomyšlené... Nedokážu napsat dvakrát stejnou věc.
Nebylo moudré zatím zůstávat příliš na světle.
Občas by se do toho zimního temného chladného rána trocha světla a tepla letního probuzení hodilo, ale vždycky je pro a proti. A zrovna teď se ukrývají před jedním z mnoha světel ve skrytu tolik běžné a neškodné jedné ze spousty temnot. Ano,je spoustu odstínů šedé a místo světlušky nemusí být vždy na výslunní.

„Jako ti, co zabili Audrey."
Čas smete spoustu věcí pryč. Ale vzpomínky neodfoukne jen tak vítr ani ručička hodin. Zůstanou ukryté v hrobě pod vrstvou hlíny a my nikdy nevíme, kdy je nějaký hlupák, náhoda či nějaká třetí možnost odkryje… Ne vždy jsou pohřbené tak hluboko jak si sami myslíme… Někdy je nechceme odkrýt , někdy ano. Hlína není beton a paměť není tak děravá , jak by se zdát… Na některé věci budeme do smrti vzpomínat a na jiné do smrti nezapomeneme. Čas nesmaže vůbec nic, jen vytvoří zdání nevědomosti.
Boj, naděje a strach. Dokonalá pravidelnost. Děsivé. Stereotyp, ve kterém musí chtít do Dolmery, musí přežít, musí se změnit, musí… Můžou, nesmějí, ale hlavně nechtějí…Jen muset toho budou opravu moc
Zjevná, krutá pravda bila do očí.
To ona většinou dělá, ale my jsme vždy stejně slepí. I když někdy vidět chceme a někdy ne, oči zavíráme všichni a stále.

Hodinová ručička se přibližovala ke dvanáctce.
Myslím, že tady bylo dvanáct už před hodinou.
Jedna z věcí, která u mě ukazovala na chlad, byla ta oběť nevinných. Že za tmu nebudou platit jen oni, že se „něčím“ nestanou jen oni…

Kvůli jednomu přehmatu toho dnes zůstalo mnoho nevyřčeného a hodně špatně řečeného a ještě k tomu se kvůli tomu ve čtvrtek určitě ke komentování další nedostanu… Promiň jeden přehmat toho dokáže hodně…

Cathlin

8)  Cathlin (05.09.2012 23:55)

Twi,
Kde tam takový slovní obrat, proboha, vidíš??? Ať hledám, jak hledám... :D :D :D :D :D
Děkuju!!! Za všechno.

Twilly

7)  Twilly (05.09.2012 23:44)

Dnes to bude, Kačenko, chudina. Tohle je jedna z těch kapitolek, které mi, naopak berou nejenom dech, ale i slova. Je hodně emotivný - bezesporu.

Co se citací týče, moc se mi líbil slovní obrat z téhle věty:

Na ulicích mezi chudými převládali černí a lidské gangy se potkávali s daunery, které se nám podařilo zahlédnout a třeba i chvíli sledovat. - obzvláště "Lidské gangy se potkávali s daunery"

Cathlin

6)  Cathlin (04.09.2012 22:40)

Fanny! To nevadí!!! Počkám! A víš, že jakkoliv dlouho!

Fanny

5)  Fanny (04.09.2012 22:32)

Cath, vůbec se mi to nelíbí, ale dnes už to vážně nepřečtu... A zítra... Zítra snad jo. Určitě! To slibuju!

Cathlin

4)  Cathlin (04.09.2012 22:08)

Ano, Marvi, opravdu sis pospíšila!!! A já jsem naprosto spokojená, že ti to šlo tak rychle! Říkám si: kdyby tě to nebavilo, tak tak rychle nečteš. ;)
A ehe??? Jak to jako myslíš čekat až do 6.9.??? Vždyť to je pozítří! :D Mé obyklé původní pauzy měly být celý týden... nakonec se to díkybohu ustálilo na dvou kapitolách týdně, to není tak zlé, ne?
Děkuji moc za tvou sérii bleskového čtení a budu se na tebe těšít pod každou kapitolou.
PS: A jak je to s tím tragickým koncem... Však mě znáš, ne? Takové věci já neumím... :D :D :D

Marvi

3)  Marvi (04.09.2012 21:53)

Hmmm.... A co se stane pak??? Teď mám čekat až do 6. 9.??? Jak to mám proboha vydržet!!! No můžu si za to sama, že??? Neměla jsem číst tak rychle, jenomže ono to jinak nešlo...
Já jsem tak napjatá co se může stát!!! Chudák arden kterého tam drží, ale pomůžou mu, nebo si Corinne taky trochu cucne a tím se vmísí do dolmery??? No já opravdu netuším jaká možnost může nastat. Anebo potkají nové postavy (které jsi poodhalila) a ty řádné dějem zamíchají???
Cathlin těším se na další čtení, opravdu

1 2   »

>