Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Dv%C4%9B%20jizvy-kol%C3%A1%C5%BE-mini.jpg

57. RÁNA DO SRDCE / ZRADÍŠ

Nová půda, nové úhly, nové postavy.

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Cathlin

37)  Cathlin (03.10.2013 18:56)

Hani, tady by to byla spíš nutnost říct pravdu..... :-) A to je jako ze života.

Cathlin

36)  Cathlin (03.10.2013 09:19)

Hani, jo, je to paradox taková "ochrana Krále". Není to kvůli ní, vůbec ne... Král si tak jen a jen chrání svůj trest. A to, aby byl dobře vykonán. :-( Což je prostě hrozné.
Leroyovo prořeknutí se - někdy to holt muselo přijít. A pokud to tentokrát povzbudilo Corinne k tomu se nevzdat, tak je to vlastně jedině dobře. Mohla mu vyčítat, že jí to zatajil, jak bývá obvyklé v amerických filmech, mohla se kvůli tomu s ním pohádat. Ale Corinne je prostě Corinne a pochopila, že to dělal kvůli ní. A proto, aby nevystavoval svou "hrdinskost", nebo jak to nazvat. Jen těžko ho za to nakonec vlastně mohla nemilovat. A jsou si zase o něco blíž než byli.

Cathlin

35)  Cathlin (12.10.2012 16:46)

Uf, Fanny, to je zase krásný komentář! Opravdu! A koukám, že tentokrát jsi to zvládla ještě v nějakém rozumném čase, protože opravdu spát jen pět hodin denně, to je něco šíleného! Máš toho opravdu hodně..., tak se drž!

Takže jak to tak vypadá, u téhle kapitoly sis prošla vším možným, že ano? Na začátku jsi opravdu jásala, že jsou naživu a doufala, že se něco změní k lepšímu - a ono je to navzdory tomu, že jsou naživu moc neposílilo, že ano. Naproto chápu tvé úvahy nad tím, že sice oni teď smrt odmítají a chtějí znovu bojovat, ale kdyby to mělo skončit blbě, raději bys byla, kdyby se ke smrti jako k možnému východisku vrátili... Takový směr uvažování se mi opravdu líbí.

Také tě, zdá se, docela překvapila jejich sláva. A nejsi zrovna pro, aby byli takhle slavní. I když je to tedy v jejich případě zatím sláva anonymní - bez tváře. Ardeni znají jen jejich jména a to je myslím pro ně dobré.

Jo, taky se divím, že se Dirk neušklíbl. To měl, co? No, zřejmě spíš přemýšlel nad jinými věcmi. Nicméně ano, přesně tak - nebezpečí je všude kolem nic a pořád, takže proč z toho dělat vědu. Nicméně nedivím se, že je na to Leroy raději upozornil.

Tak jsem ráda, že se ti líbilo, pozdravuj koníky a pejsky a doufám, že se brzo zase uvidíme! ;)

Fanny

34)  Fanny (11.10.2012 22:43)

„Navzdory tomu, že jsem jen stěží dovedl pochopit, jak je to možný. Mé vzpomínky mluvily jinak. “
I já jásám! Jásám! Jásám! Jásám!!! Jsou naživu oba. Možná nechci vědět, kde jsou a jak se tam dostaly, protože zatím jsem neuvěřila v optimističnost situace, ale pevně doufám, že budu moci. A že je nějakým zázrakem všechno dobré.
„Nesmějí nás zabít.“
Neznamená tahle věta obvykle klid, pokoj a bezpečí? Tak proč mě i je při ní zamrazilo…? Sakra, on je opravdu dokonale hlídá. A mají zase jen a jen Dolmeru v pokrouceném slova smyslu. Anebo taky v dokonale pravém. Protože oni mají vážně jen to utrpení a zoufalost a hůř a hůř. Pro ně vážně žádná smrt.
„Kolikrát jsem chtěla umřít? Ale smrt je odporná, hnusná, definitivní černá díra. Nechci se jí znova už ani přiblížit.“
Asi by tahle věta měla znít správně, ale mně se z ní nějak podivně kroutí žaludek. Jelikož nevědí, co chtít? Mění svá přání? Asi proto. Tady „vždy“ prostě rozhodně neříká „vždy“. S životem za každou cenu se mi prostě před očima objevuje Ryn, i když se právě teď ukázala asi jen Cor …jako Cor. Působí to na mě jinak…
„Vás i slečnu Corinne zná nejspíše už většina ardenů. Ačkoliv téměř nikdo neví, jak vypadáte, váš příběh je známý.“
Oh! On je to opravdu exemplární příklad(!). Tak známý? A příběh, který přichází na přetřes… Zajímalo by mě, jestli ho Král nějak upravil, či přikrášlil. Netroufám si odhadovat už vůbec nic. Ano, mluvilo se o tom, ale nedovedla jsem si to představit.
Rozhovor tak podivně přátelsky strojený. Skoro jak filmové hvězdy. Hlavní role ve známém ardenském příběhu. Ne, to vážně nemají představu. A daunerka? Nevím, jestli mě víc naštval fakt, že pravdu mají, nebo že ji nemají.
„Co všechno víte?“
Jo, i mně je o nepříjemné. O tu slávu se nikdo neprosil, že? A Král si nenechává nic pro sebe. Je o pozitivní, nebo ne?
„Bylo by to nebezpečné, především pro Vás, Dirku.“
Jakoby každá vteřina tam, nebyla. Skoro se divím, že se neušklíbl. Je to šance. V nedozírných rozměrech.
Zrada? Jo, zradit obě strany najednou, to je víc než risk. A mít zase jen sami sebe. Opět nepatří nikam, ačkoli kolem a kolem, oni nikdy nikam nepatřili.
„Předpokládám, že ty nejsi výjimka.“
Jemné odcizování. A stále až směšné uvažování o tom, co když jeden zemře. Myslím, že jeden, už dávno neexistuje, už je jen jejich veliké „MY“. A toho nemůže zbýt jen polovina.
Cath! Tahle kapitola byla nabitá jiskřením. Očekávání. Dobro. Smrt. Šok. Radost. Bylo to hodně nesourodé. A já ještě teď popadám dech.

Cathlin

33)  Cathlin (11.10.2012 09:17)

Tedy, Twilly! Jo, jsem v šoku, ale to jsi asi čekala...
Jak je vidět, Dirk má více podob, asi jako všichni lidé, a v téhle tedy vylezla ven ta, která tě oslovila. To je dobře! Akční chlapy, který jdou hlavou proti zdi tedy můžeš? ;)
Vím, že se ti akce v Jizvách líbí... i když tady šlo spíš o rozhodnost, o bojovnost. Ale akce ještě budou, zrovna třeba v další kapitole, co mám připravenou, je to myslím pět stran jen akce... Tak snad jsem to napsala tak, že se ti bude líbit i nadále.
A na TAMTO určitě zvědavá jsem, to mi budeš muset vysvětlit. ;) Ale asi vím, co tím myslíš. Tu "svižnost"...
Díky, Veruuu!

Twilly

32)  Twilly (10.10.2012 23:55)

K čertu, Kačenko! Tak takhle kaptila je něco úplně nového. Jiného. Dravého. Akce ve tvém podání je prostě balzámek na mou dušičku a vůbec nezáleží na tom, jestli se jedná o boj, nebo o revoltu - jako právě v dnešní kapitole u Dirka. Ano, tak tohle je Dirk, do kterého bych se mohla snadno zamilovat. Velice snadno. Tenhle hlavo-přes-zeď-bijící chlápek je tak neskonale sexy až... no HODNĚ!

Taky styl téhle kapitoly se liší. Ještě jsi v téhle kapitolovce TAKHLE nepsala. Vím, že tě to bude zajímat blíž, jen tohle zmečíš a věz, že je velice těžké to konkretizovat do slov. Jedno je však jisté - JE TO JINÉ! Mám dojem, že svěžejší. Možná je to tou nadějí, možná je to plánem, který, jak se zdá, konečně ti dva mají. Možná je to tím, že se setkali se svým fanklubem a zjistili, že jsou docela slavní. Ardenský Romeo a dolmerská Julie. Dokonalí Shakespeare.

S tím ovšem souvisí i věta, která jednak naprosto charakterizuje celou tuhle kapitolu a na druhé straně, mě zasáhla do oka, s přesností šťávy z cibule, která se, ze zásady, do mého oka dostane u krájení POKAŽDÉ - ta větička zní: "Chtěli jsme umřít, teď nechceme.


DarkMoon

31)  DarkMoon (05.10.2012 08:50)

jupí

Bosorka

30)  Bosorka (05.10.2012 06:34)

Cathlin

29)  Cathlin (04.10.2012 23:00)

Tak rozhodnuto. Mně se to stejně víc hodí zítra. To sice budu zaneprázdněná, ale v sobotu víc. Takže zítra. ;)

DarkMoon

28)  DarkMoon (04.10.2012 22:50)

Jůůůj to by bylo super :D :D Jinak té papírové podoby se snad dočkáme jednou, bylo by to fantastický ;)

Cathlin

27)  Cathlin (04.10.2012 22:49)

No! Já to říkala, že si to budete vykládat jinak... To bohužel ne.
Ale mohla bych 58 po tomto dát už zítra. Abyste si nemusely dlouho lámat hlavu. ;)

Marvi

26)  Marvi (04.10.2012 22:28)

Tak tím překvapením bude, že se dočkáme papírové podoby Jizev???
Vůbec by mi to nevadilo... ;) ;) ;)

Cathlin

25)  Cathlin (04.10.2012 22:24)

To je tak, když mě jistá místní bosorka rozhodí! A nepřemýšlím v záchvatu, co píšu! Kruci teď nevím, jak uklidnit rozbouřené vlny! Protože cokoliv napíšu, abych to trochu vysvětlila, si vyložíte jinak, než je třeba. No holt musím tedy jen říct, že to překvapení se netýká děje! Takže nad tím nemá cenu hloubat!

Bosorka

24)  Bosorka (04.10.2012 22:17)

No, Cathlin, a máš nás na svědomí...

DarkMoon

23)  DarkMoon (04.10.2012 22:15)

Překvapení? Tak teď už se té soboty vůbec nedočkám :D Co to může být? :D Přemýšlím, ale nic mě nenapadá :D :D

Marvi

22)  Marvi (04.10.2012 22:14)

Překvapení??? Moje mysl jede na plné obrátky... :D :D :D

Bosorka

21)  Bosorka (04.10.2012 22:05)

Překvapení? takové nebo takové ?

Cathlin

20)  Cathlin (04.10.2012 21:59)

Bosi: Noooo, šlo... Ehm... Ale je tam jedno velké překvapení... a teď už je stejně pozdě... a vůbec!!!

Bosorka

19)  Bosorka (04.10.2012 20:06)

A nešlo by to šoupnout?

DarkMoon

18)  DarkMoon (04.10.2012 20:00)

:D No už se nemůžu dočkat :D

1 2   »

>