Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

http://bez-hranic.cz/gallery/thumbs/perex_ETSLR.jpg

Takže... č. 2

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

7)  Terezka (10.05.2016 18:41)

Už se těším na další díl

Janicza

6)  Janicza (09.05.2016 18:02)

Tak jo, tak já okomentuju mimo téma gramatika a pravopis a spíše budu "áchat" nad obsahovou stránkou. Musím říct, že by se mi taky hodila taková kamarádka jako Paty (když pomineme vlastnosti slepičí prdélky), která by mě buzerovala v posilovně a já bych se pak nestyděla svádět chlapa :D... Přišlo mi to jako taková překlenovací kapitola, takže jsem napnutá, s čím přijdeš příště (snad brzy :) )

DarkMoon

5)  DarkMoon (09.05.2016 15:37)

Přesně jsem si to myslela Doplnění jsem navrhla. Ale jestli chceš, aby se něco neschvalovalo, než se spraví chyby, tak to ke schválení nedávej Snaha to mít dobře je určitě v pořádku, ale a) asi se moc nepozná, že není přidáno kvůli tomuhle b) články se vrací, když je něco vážně špatně. Při přidávání se to prolítne, takže když tam jen občas máš něco takového, kde to "ujelo" a jinak je to ok, stejně by to mně a ostatním mohlo uniknout ;) Právě proto, že u tebe je to jen sem tam, jsem taky mrkla na to, co jsem viděla, a poznámku, na co si dát příště pozor, hodila až po drobné úpravě a přidání. Na tohle by byl lepší editor

piskot94

4)  piskot94 (09.05.2016 12:09)

Otevřela jsem kvůli tomu PČP a Stručnou mluvici českou. Cituji:
Uvozovací věta stává před přímou řečí i za ní nebo je do ní vložena. Předchází-li před přímou řečí, odděluje se dvojtečkou (:); je-li do přímé řeči vložena nebo stojí-li za ní, odděluje se čárkami (čárkou). Vykřičník nebo otazník za přímou řečí nahrazuje tuto čárku, jako na konci věty ji nahrazuje tečka. Uvozovky píšeme až za znaménkem za větou.
Např.: Nádražní rozhlas hlásil: "Rychlík z Bratislavy má 30 minut zpoždění." (Havránek, Jedlička, 2002)

Tudíž záhada vyřešena - jdu si to opravit a možná by bylo dobré tento případ přímé řeči doplnit do sekce "Jak na to?", jelikož tam jsem toto pravidlo nenašla. A ještě bych poprosila, aby mi tedy nikdo kapitoly neschvaloval, pokud tam budu mít chyby a já to od teď budu kontrolovat dvojnásob;)

DarkMoon

3)  DarkMoon (09.05.2016 11:05)

Abych pravdu řekla, teď nevím, jestli jsi neopravila to, co jsem opravovala já maličko se v tom už nevyznám, ale každopádně když jsem to prolítla očima, tak jsem párkrát narazila. Třeba Když jsem se na ní nechápavě podívala, pokračovala, „Jsi bílá jako stěna.“ - Tady má být dle mého dvojtečka. Ještě tečka by asi šla (to teď nevím). Ale čárka a velké písmeno podle mě nejde

piskot94

2)  piskot94 (09.05.2016 09:22)

Našla sem 3 chyby, udělala jsem je při korekci, nevšimla jsem si, že tam mám tečy . Opraveno.

DarkMoon

1)  DarkMoon (08.05.2016 19:51)

Opět ta přímá řeč. Teď jsi to měla zase někde dobře a někde ne ;)

1

>