Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/I-Really-Really-Like-You.jpg

Ahoj, já jsem Ester

Moc děkuji Cam!

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1 2   »

Twilly

31)  Twilly (01.07.2014 21:06)

Uf ten čas, asi jsem víc mimo mísu než obvykle. Číst každý odstavec pro jistotu třikrát, i u mně zavání jasnou blond barvou.... Jedu dál, prcku

30)  Tammy (16.03.2014 18:05)

Ahoj Flo! Rozhodla jsem se, že musím vystrčit hlavu z písku a konečně okomentovat Tvoje kapitoly . Ano, jsem to já, která před hodně dlouhým časem komentovala všechno, co si napsala a slibovala, že komentovat nikdy nepřestane.(Někdo mi jednou řekl, že neumím v zásadě dodržovat skoro nic z toho co jsem slíbila - byla mi dokonce věnována knížka s tímhle problémem - přečetla jsem jí!) Takže jsem tady, abych to napravila a sdělila Ti, že tahle povídka je naprosto úžasná!
Že Ester mi tady ještě přišla jako typ člověka, kterému bych se vyhnula obloukem - podle mě moc hodná a nudná... (v půlce kapitoly se mi už začínala dostávat pod kůžy)
Máca mě ale okouzlil na první pohled ( písmeno)
Melí je holčička, kterou si za pár (hodně) let, doufám, že pořídím .
Takže teď mám v plánu tak skočit tam a sem do dalších kapitol a zkusit napsat přesně to, co jsem si myslela, když jsem to četla po prvé:)
Zatím!

29)  danje (16.02.2014 00:26)

Niky

28)  Niky (07.02.2014 15:38)

Tak Ester je mi sympatická a Melča je vážně roztomilá. No a Matěj, ten je prostě skvělej! Všechny jsem si hned oblíbila, je to skvělá trojka Ale jejich rodiče, to je něco jiného. Nechápu, jak je jen tak mohli opustit. Naštěstí má Ester super bráchu Koukám, že se tu dost řeší ty přezdívky. Mně to nějak nevadí, já mám za to, že to k tvému psaní prostě patří ;) A taky jsem si zvykla u Zámků. Máca by mě sice nenapadl, to spíš Mates. Ale mám kámoše, kterému se říká Macik A Melčina Eta je super Známému se říká Esťa, takže tady se jen musím trochu přeorientovat, že je to holka
Líbí se mi to!

Florence

27)  Florence (05.02.2014 20:38)

Sarah, jsem ráda že se líbí a jo, máš pravdu, je to pořádná směsice a tos ještě nepoznala Tami a Andyho, kteří taky oba mají dost svéráznou postavu. Moc ti děkuji!

26)  Sarah (05.02.2014 20:00)

Rodiče jsou na odstřel, Máca je nezodpovědnej až to bolí a někdo by ho měl dokopat k rozvodu (jde to úplně snadno v zastoupení, když je partnerka nedohledatelná), Esťa je dobrák od kosti a tu přezdívku má asi za hříchy z minulých životů, Melí je popsaná moc dobře - už jsem si ji oblíbila :) Jsem zvědavá, co se z té směsi postav a charakterů nakonec vyvrbí...

Florence

25)  Florence (04.02.2014 13:55)

Jsem moc ráda, že se líbí, KJ! Taky neznám Ester, které by doma tak říkali ;). Děkuji ti!

KalamityJane

24)  KalamityJane (04.02.2014 10:30)

Povídka skvělá, už teď ji miluju:-D a naší sousedce Ester doma neřeknou jinak než Eťo nebo Etí:-)

Florence

23)  Florence (04.02.2014 07:40)

Tethys, ten humor je i mě vlastní, proto ho po zdědily i holky. Nevím, jestli bych to zvládla psát i bez něj... no, to je asi na posouzení vám. Přišla ti Mozaika nebo Zrada taky takhle lehce ironická?
Tak jo, přezdívky... z těch už se mi motá hlava kolem. Jak říkám, nečekala jsem, že vás to bude tolik tahat za uši. Ale samozřejmě s tím něco udělám teď, když už to vím. Přece jenom, vy to čtete :D
Asi se spokojím s "Etou", to nezní špatně, ne? Es se říká mě, takže tomu se asi vyhnu
Moc ti děkuji!

Kejt, Máca taky ne? Ale come on! To se přece normálně používá... alespoň v mém okolí. A Matěj se celej takovej prdlej, nezodpovědnej... Matěj je moc hezký jméno, ale nevím, jestli se hodí zrovna pro takového trochu ztřeštěného člověka. A jasně, že se s těma přezdívkama pokusím něco udělat;)

22)  Kejt (03.02.2014 23:37)

Mno jo, na Mácu bych zapomněla, uznávám, že můj rodný list je z jiné doby, než tvůj, přesto si nevybavuju ve svém okolí davy, které by žily ve světe přezdívek. Jasně, Jan a Honza to je snad klasika, ale čeho je příliš? U Amelie je Esta nebo Eta v normě, těžko bude 4leté dítě říkat Rudolfe, případně Drahomíro. Tak díky, jestli s tím něco uděláš.

Tethys

21)  Tethys (03.02.2014 22:27)

Ah, strašně se mi líbí ten lehce ironický humor, kterým se Ester -a vlastně taky Noe- vyzbrojuje.
Ester na mě působí vcelku sympaticky, Melí má něco z roztomilosti Albieho. Ovšem rodiče si to odjezdem na Havaj pokašlali - a nejen u mě. Ale všechno zlé je na něco dobré, že?
Vzhledem k debatě týkající se přezdívek i já přispěju, pokud to nebude moc vadit. Melí mi přijde (když se podívám na celé jméno a věk) v pohodě, Tami mě taky neruší, zato Máca a Esťa mi drásají uši. Co se týká Melí a jejího oslovování Ester si myslím, že Eta i Esťa jsou super. Melí si to dovolit může,, je to dítě, které by jen ztěží vysloví Ester. Jinak... Es mi taky nepřijde úplně špatné.
Jo a proč mám pocit, že Tami skončí s Matějem? ;)
Těším se na další kaitolu!

Florence

20)  Florence (03.02.2014 21:46)

Ne, ne, to je v pořádku, Kejt. Já jsem ráda, že vím, že vám to vadí. Jak říkám, mám kamarádku Ester, která se oslovuje jako Esťa, takže mi to nijak zvláštní nepřišlo. Ale když vím, že vás to tahá za uši, tak s tím něco udělám.
Teď jen řeším problém, když ne Esťa, tak jak má Melí Ester oslovovat, protože aby sotva 4leté dítě dokázalo vyslovit jméno "Ester" s tím eskem i erkem mi přijde trochu nereálné. Nějaké nápady? Já vím, že té kamarádky malý brácha jí říkal asi do doby, co mu bylo pět nebo šest, "Eto". Tahá tohle za uši?

19)  Kejt (03.02.2014 21:33)

Flo, jak sem se xkrát zmínila, líbí se mi tvůj styl psaní, fantazie a lehkost a taky vtip se kterým tvoříš. Ale zároveň jsem si u Lajkni mně uvědomila, že ty přezdívky jsou už skoro zu viel. V Zámcích byli nějak součástí od začátku a chápu že u Noemi to může svádět, Erika mohla zůstat dál Erikou, ikdyž Rika taky ušla. Ale Esťa je fakt šílená, fakt jak na psa. I ta Melí, ikdyž je to malá holka, tak to ještě chápu. Promiň, že se k tomu vracím, ale nedá mi to. Píšeš opravdu skvěle a ty crazy přezdívky tak trochu povídku devalvujou, nebo aspoň pro mne, protože Esťa tak tahá za uši, že se těžko soustředím na další děj.

Florence

18)  Florence (03.02.2014 17:35)

Ann, ouč! Tak jo, musím s těma přezdívkama něco udělat. Už je vás tu moc, kterým se to nelíbí, to se mnou bude asi něco špatně :D
Pravda je, že já jednu kamarádku, co se jmenuje Ester, mám. Ale nikdo jí Ester neříká. Doma ji oslovují jako "Terí", což se mi moc nelíbilo, a ostatní jí říkají právě "Esťo" nebo "Etie", takže mi přišlo tak nějak normální mé Ester říkat Esťo, ale dobře. Nelíbí se to, tak s tím něco vymyslím ;)
Moc ti děkuji, i za tu kritiku, samozřejmě. Je konstruktivní, takže... já jdu něco dělat s těma jménama

17)  Ann (03.02.2014 12:34)

Flo!:) No, k lajkni mě jsem se dostala až teď, popravdě se mi do toho moc nechtělo, protože jsem byla ještě v zajetí Zrady ;)
Každopádně....hm..je to suprově napsaný, ale příběh mě zatím ještě nechytil, pravda je, že u Zámků to taky nějakou dobu trvalo, než se to rozjelo Co mi ale příjde bláznivý, jsou ty přezdívky. Prostě "Esťo" zní jako když voláš na psa :D (promiň, že to píšu), Melí je fajn, ale Ester by mohla zůsat jen Ester
Víš, nechtěla jsem ti tady psát žádnou kritiku, ale prostě mi to nedalo. Bohužel asi nejsem zrovna Lajkni mě fanda, ale to vůbec neznamená, že nejseš úžasná!!!
I přes to všechno se těšim na další kapitolku

Florence

16)  Florence (03.02.2014 06:09)

Taky tě drásají přezdívky? No, dobře, slibuju, že se to budu snažit omezit, ano?

15)  Kejt (02.02.2014 23:26)

Když si tak pročítám diskusi, uvědomuju si, že mně ty přezdívky taky drásají. U Zámků to tak ještě nějak šlo, ale Melí a Esťa, za to bych dávala do zubů snad všem. Jedna Esťa a už ji držíš... ale ani přezdívky mi nezkazí požitek. Ikdyž, kdyby se občas objevila Ester, pokud to je Ester, budu jen ráda.

Florence

14)  Florence (02.02.2014 21:01)

Btw, jsem zrovna dneska hledala fotku pro postavu Džusíka (a to není přezdívka, to je umělecký pseudonym :D :D) a musím říct, že se Andyho svět ponese v duchu barevných hlav

Florence

13)  Florence (02.02.2014 21:00)

Fanny, no jo, na Havaj. Taky to nechápu, já, kdybych se měla stěhovat, tak už bych si vybrala jinou zem. Havaj mě zrovna nějak neláká. Jsem moc ráda, že si nakonec "jasná" a že u Ester zatím zůstaneš ;). Moc díky!

Lynn, Áca, Máca - to je hezký! Jsem ráda, že tě Lajk zatím zaujal a doufám, že to tak i vydrží. Pravidelnost, já jsem to napsala na svůj profil, ale koukám, že sem zatím ne, co? No, Lajk bude přibývat pravidelně každou středu a neděli. Budeme to snad s Cam (mojí skvělou betou) stíhat. Moc ti děkuji!

S, ups... nejistota, to není dobré znamení. Ale zase na druhou stranu, ani Noe nebyla hned všem sympatická, takže jen doufám, že se to lepší a ty si tyhle postavy opravdu zamiluješ. Ostatně, ještě jsi ani nepoznala Andyho (příští kapitola) a Tami (třetí) a Džusáka (sedmá ;)). Tak budu doufat
Až tak sis Zámky oblíbila? A ne, ještě se mi neozvali, neboj, to bych už sem někam napsala. Vlastně jim do konce té lhůty, kterou mají na ozvání trvá ještě 54 dní... né, že bych to počítala a byla z toho nervózní, to néééé
Velké díky!

12)  s. (02.02.2014 20:26)

Zatím si nejsem moc jistá, jestli jsou mi ty postavy sympatické nebo ne - abych byla upřímná, neuvěřitelně mě štvou ty zkratky Máca, Melí a Esťa (aaa!!! :D) - ale to je jen moje chyba a napsané je to krásně, to zase jo:). Ale jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál a rozhodně nepřestávám číst. A co vím, třeba si ty postavy nakonec i zamiluju.

Jinak, moc se mi líbil ten odkaz k Zámkům v prologu. Tu povídku prostě miluju a je to jedna z mých nejoblíbenějších věcí, které jsem četla:) Takže pokud se ti ozvou (nebo už se ozvali?:)) a knížka by vyšla, budu ráda, když budu mít jeden výtisk doma.

1 2   »

>