Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

http://www.bez-hranic.cz/gallery/Thajska-masa-pro-thotne.jpg

Tuto povídku jsem měla v hlavě již delší dobu, čekala jen na tu správnou chvíli. Varuji, že mě inspiroval film Pramen života, kdo znáte, jistě víte. Děj se odehrává v roce 1939, kdy Němci uplatňovali své zvrácené idee k vytvoření nového světa a čisté rasy. Pokud někoho podobná historická zvěrstva děsí, raději nečtěte. Margot

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

DarkMoon

10)  DarkMoon (04.12.2013 12:34)

Páni... tak tohle mi v hlavě bude asi ležet hodně dlouho. To mi Tvoje povídky ale asi dělají normálně, když už je druhá, u které to můžu říct. Skvěle napsané :'-(

Margot35

9)  Margot35 (17.10.2013 15:30)

Marcell a Moniko, děkuju za projevené uznání. I já souhlasím s tím, že bez fanatismu by se lidem žilo lépe a země by si oddechla. Některé 'idee' jsou vskutku nepochopitelné.
Marcell, i mě tento film před lety zasáhl a dokonce jsem na podobné téma kdysi vypracovala slohovku. Už tenkrát na mě profesorka češtiny koukala divně, asi se nesetkávala často se studenty podobného zájmu. No... každý jsme nějakým způsobem poznamenaný :D
Ještě jednou děkuji za pochvalu.

Marcelle

8)  Marcelle (17.10.2013 09:13)

Když jsem kdysi viděla film, dost mě zasáhl, ale tohle ještě víc. Nevím jak to dokázali , být tak ...ani nemůžu na to zvěrstvo najít správné slovo.
Moc děkuju, že jsi tuhle povídku napsala.

Monika

7)  Monika (17.10.2013 08:59)

Je zvláštní, jak jsou někteří lidé schopní nadchnout se pro věc, podřídit jí celý svůj život a obětovat vše, co je třeba. Kdyby neexistovali podobní fanatici, nejspíš by byl svět mnohem mírumilovnější místo.
Margot, napsala jsi to vážně skvěle, nejvíc na mě zapůsobila část, kdy začíná porod - myšlenky Hedwigy jsou dokonalým vyjádřením obrovského zapálení pro věc.

Margot35

6)  Margot35 (16.10.2013 19:42)

Děkuji všem za komentáře, chválu a hlavně za to, že i přes otřesné téma jste měly chuť si povídku přečíst. Jsem si dobře vědoma, že podobné příběhy nejsou pro každého, ne každý má na tohle žaludek.
Já se přiznám, že mě Druhá světová válka zajímá a přečetla jsem dost knih. Jsem toho názoru, že člověk by nikdy na tyhle zvěrstva neměl zapomenout, aby se už nic z toho neopakovalo.
Ještě jednou děkuji za čas, jež jste povídce věnovaly, dámy.

Fanny

5)  Fanny (16.10.2013 18:22)

Příšerné... Jedna ze spoustu druhů ukázek hrůz druhé světové války...
Ale přesto, napsané to bylo víc než dobře.

Evelyn

4)  Evelyn (16.10.2013 18:07)

Uf... Druhá světová válka je téma, kterému se normálně vyhýbám, i v mém věku mi pořád přijde úplně neuvěřitelné a nemožné, že se tohle vážně dělo. A navíc tak nedávno.
Z téhle povídky mám husí kůži. Hodně složité téma jsi zpracovala skvěle.

Margarett

3)  Margarett (16.10.2013 16:44)

TOHLE...tohle je vážně hrozný. Minulost je hrozná... :'-( Já nevím, jak bych se přesně měla vyjádřit. Upřímně musela jsem pobrat síly, abych si to přečetla a opravdu obdivuju tebe, která to napsala. Jen myšlenky na ty hrozné časy a je mi zle. :'-( :(
Nádherně napsané Margot. Ty máš prostě talent. Píšeš věci, kteří by jiní nezvládli... Vážně tě obdivuji.

Mata

2)  Mata (16.10.2013 16:21)

Ne... jsem masochista...
Vím, jak moc mi tohle rozhodilo snadále a přečtu si to znova...
Nejde reagovat jinak než křičet, zatínat pěsti a tlouct hlavou do zdi... a uvědomit si zas a znova, jaký umějí být lidi bestie.
Díky, skvěle napsáno... není dobré mlčet...

Chocolatin

1)  Chocolatin (16.10.2013 16:14)

Smutné:p

1

>