Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/thumbs/medvi_dek.jpg

Má třetí báseň.

Tentokrát jsem si zní však udělala tak trochu zpovědnici. Bylo to čerstvé a muselo to ven. A já se rozhodla to sem dát. Právě proto sama píšu varování, že to možná nebude natolik záživné, jak byste si sami - a já vlastně taky - přáli.

Vím, že to nebude číst. Ale svou mámu moc miluju. Chtěla bych, aby to věděla.


Iwka

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Iwka

11)  Iwka (30.11.2010 12:14)

ambro, díky! Jo, kritický to věk Ale nějak ho přečkat musím, tak oxiduju na tomhle webu ;)

ambra

10)  ambra (13.09.2010 22:06)

No já zase koukám, co mi tu utíká za skvosty!!! Iwko, tohle je překvapivě velmi trefné a přitom originální vyjádření "těch" pocitů! Mě to pálí z obou stran - ještě si to strašně živě pamatuju a zároveň i dcera dorostla do Tvého věku (a já si pořád říkám, že jsem snad nebyla taková odbojářka jako ona;) :p ). No, podstatné je, že se mi básnička moc líbí!

Iwka

9)  Iwka (13.09.2010 18:08)

A snad tě neurazím, ale nejvíc děkuju za to, že jsi tak "maminkovská"...

Iwka

8)  Iwka (13.09.2010 18:07)

Hanetko, úleva to byla neskutečná. Ale ono je to s mamkou už docela v pohodě. Já tohle chápu. Je mi jasný, že si tím musí projít každý nebo tedy skoro každý. Prostě to k životu patří. Přesto, že jelikož mi je (- dobře jsi odhadovala :) -) čtrnáct a tak zákonitě alespoň část mého já překypuje vzdorem, uvědomuju si, že to tak musí být. A navíc, vždycky když jsem takové situaci, říkám si věci jako: Co se mi vlastně může stát? Všechno se dá přežít. A když nedá, taky dobrý... Poslední dobou si uvědomuju, žedíky takovým kravinám přežívám .
Vím, že by pro mě máma udělala všechno na světě. A taky vím, co už pro mě udělala a že to se mnou rozhodně neměla lehký, ať už mím přičiněním nebo bez něj. A vážně jsem si tímhle ulevila a jsem tomu ráda. A jsem ráda za tvou básnickou odpověď i za komentáře

Hanetka

7)  Hanetka (13.09.2010 12:41)

Ivvuško, nespletla ses... Přečetla jsem si Medvídka a vzpomněla si sama na sebe v Tvém věku. A právě proto mě možná pocity, které občas mám ze svých vlastních dětí, přiměly napsat Úděl matky. A jsem moc ráda, že se Ti to líbilo... Taky jednou budeš v té roli a na své děti budeš úplně stejně přísná jako je teď maminka na Tebe, protože se o ně budeš bát, a ony se proti tomu budou bouřit stejně, jako teď Ty. A napsat si o tom básničku - to je ale úleva, viď?

Iwka

6)  Iwka (13.09.2010 12:12)

Díky moc vám všem.
Sama jsem to po sobě četla asi jednou, když už jsem to vkládala, snažila jsem se najít chyby. Ale nehhodlám to pročítat znovu, ač - a možná právě proto - tam určitě chyb dost zůstalo a taky bych plno veršů určitě pozměnila. Ale psala jsem to v té náladě a nechci to měnit. jsem ráda, že se vás to tedy i přesto dotklo a díky za krásné komentáře. Vím, že to přejde, ale je hezké neslyšet to (číst) jen ve své hlavě...

Hanetka

5)  Hanetka (12.09.2010 13:27)

Tvoje máma možná tuší,
jak je ti teď těžko v duši...
Taky byla kdysi mladá,
i když ji teď bolí záda,
to je jen strach, jak se mi zdá,
svoje mládě pustit z hnízda...

4)  Ell (11.09.2010 16:32)

Krásná básnička. Z každého jejího slova na mě dýchají emoce.

eMuska

3)  eMuska (11.09.2010 10:50)

To bolo prenádherné! Všetko som videla, cítila, priam bytostne! Prekrásna báseň, ty sa vo veršoch vyznáš!

piskot94

2)  piskot94 (11.09.2010 10:50)

žádné takové, že to nebude dobré a podobně, protože ohledně básní v tvém podáí je aprosto zbytečné tohle říkat, protože to prostě vždycky bude mít to, co jsi do toho chtěla dát, prostě se ti to vždy povede a já čtu příběh, který téměř dokonale sedí s tím mým, takže mě zbývá jen z podálí sledovat tvé další verše a obdivovat

Karolka

1)  Karolka (11.09.2010 01:51)

Iwko, to bylo úžasné. Teď kašlu na drobná škobrtnutí v rytmu - ta myšlenka a její vyjádření se mě velmi dotýkaly - prožila jsem totéž a věřím, že je nás takových mraky. Moc se ti to povedlo!

1

>