Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

http://bez-hranic.stmivani-ff.cz/gallery/thumbs/Copy%20of%20exterior-of-my-lady-s.jpg

"Šťastné a veselé."

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Quappa

4)  Quappa (12.08.2010 11:11)

-Autorka omámená a dojatá pokladá na tri kresielka pozvanky k novej kapitole, v ktorej chystá pre eMusku niečo rozprávkové , pre Daduu balí Cromwellovcom darčeky a pre Nort? K tej plánuje tajný vyjazd, aby jej vzala tú krištálovú guľu, v kotrej tak dobre číta budúcnosť autorkiných hrdinov. (pri tom jej však pribalí najkrajšiu vianočnú ozdobu na jej nápaditú hlavu, aby si prestala zapodievať veľkosťou svojich nôh, kedže pri chôdzi pohľad dolu môže viesť k úrazu a ona by nerada prišla o vernú čitateľku a talentovanú autorku)
Očarená vianočnou vôňou a krásnymi komentármi odchádza k veľkému zošitu zvanému Spinney Abbey, aby sa pustila do čerstvej kapitoly nevedomky zanechávajúc za sebou jednu miestenku do Cambridge.

Dadaa

3)  Dadaa (09.08.2010 14:46)

Nenachádzam slov!! <3... Na ich darčeky sa teším viac než na svoje :DD

eMuska

2)  eMuska (08.08.2010 21:47)

to-bolo-uplne-rozpravkove" prosim-si-dalsiu-kapitolu"

Noth

1)  Noth (06.08.2010 15:03)

*Hned po návratu z nejbližšího obchodu s obuví, kde od prodavače požadovala největší číslo nejlépe uzavřených bot (aby mohla zbývající prostor vycpat nejméně tuctem srolovaných ponožek) a poté, co ji po prohlédnutí exkluzivní kolekce pro obry, se kterou nebyla spokojena, protože se jí zdála být příliš extravagantní a dozajista by odváděla pozornost od její "nápadité" hlavy, prodavač odkázal na prodejnu bot lyžařských, se zavile vrhla k notebooku, aby tak mohla co nejrychleji zaujmout svůj důležitý post za hranicemi reality.

Nápis "obsazeno" dnes nahradila vánoční světýlka, a tak zcela okouzlena, odhodila i svou ostražitost, vcházejíc do salónku.
Příjemné teplo sálající z krbu se zdálo být samozřejmostí (přeci by je tu Autorka uprostřed prosince nenechala mrznout), ale i tak se stalo nedílnou součástí Autorčiných slov.

Roztomilé reakce a zvyky pana Cromwella čtenářku u srdce zahřály neméně.
Violetiny spací návyky a lehké tahy štětce, tančícího v područí slečny Holly, stejně tak.
A nakonec víra, povzbuzená vánoční atmosférou, že s dalším rozedněním vše společně zvládnou.

Vánoce s sebou však nesou i jisté očekávání.
Uživatelka má však velké štěstí, že si další kapitolu odchytila v těchto hodinách, a není tak zahnána do postele s hlavou plnou otázek...

Co přesně se skrývá ve slovech "velmi důležitá služba pana Donnovana"?
Co dokázalo mladého kněze vzdát se svého přesvědčení a opustit svou víru?
(Čtenářku tak trochu jímají obavy, zda v tom nemá prsty náš pan "Nafoukanec", tentokrát se skutečnosti, že sama Autorka holduje tvorbě Jane Austenové, poněkud děsí.
Mohlo by jít třeba o důvod způsobu jeho chování.
Je to vlivný, bohatý muž. V minulosti mohl být klidně obelstěn poddajně se tvářící ženou, která však ve skutečnosti bažila po jeho majetku, a proto chtěl svou sestřenici podobného osudu ochránit tak, že zmaří Thomasovy šance na postup. Ale dost podobných nesmyslných úvah.)

A nakonec otázka, která se sama nabízí, zda bude ona změna životů směřovat k té dobré, či poněkud temnější, stránce věci.


Před odchodem se uživatelka Noth ještě otočí na podpatku, vzpomenuvši si na drobnou lahvičku ve svých rukách.
Několikrát stiskne ventil éterického vánočního oleje s vůní vanilky, skořice a cedrového dřeva.
Sytá a zároveň jemná vůně naplní ovzduší, když za sebou rychle zavírá dveře, aby tak neměla šanci uniknout alespoň do Autorčina návratu, a aby jí tak z paměti vymazala ten sterilní nemocniční zápach...*

1

>