Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/cloud_castle_56.JPG

Když se Noe válí na zemi ve střepech :D

předchozí kapitoladalší kapitola

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

«   1 2 3 4 5   »

Twilly

64)  Twilly (23.11.2013 00:43)

TVL, mě něco uniklo!!!! OK, tak hned, jak se naladím na přítomný čas, budu u tebe ... kurňa, stejně mám resty v četbě ... a to téměř u každého :p

Ali

63)  Ali (23.11.2013 00:33)

Wow, uprimne, kdyz jsem dneska (no, technicky vzato vcera) kolem pate sedala ke cteni, rikala jsem si, ze je fajn, ze to ma 27 kapitol, ze mi to aepon vydrzi. Stupid me. Nemohla jsem se odtrhnout a cetla jsem jednim dechem, takze ted kdyz jsem na konci mam takovy smiseny pocity. Na jednu stranu jsem si ten pribeh totalne uzila, na druhou je mi lito, ze skoncil. :'-( Kazdopadne ti chci podekovat. Ze zacatku me bavilo jak si popisovala holky, protoze prisaham, ze mam presne takovou Noe, ikdyz se jmenuje jinak. Pak me bavil C a jeho kecy a vsecky vtipky co spolu s Noe meli, ale nikdy jsem nebyla uplne na happyendy, takze kdyz si tam zamichala politiku a obchod s krvavyma diamantama, byla jsem v sedmym nebi. Timiho jsem uplne nepochopila, ale myslim, ze to mi dojde az s odstupem casu. ;) Takze jeste jednou, diky! PS: Miluju Harryho Pottera, ale nikdy jsem nebyla blazen do jeho ff, takze jsem rada, ze ses zacala venovat i necemu jinymu!

Fanny

62)  Fanny (21.11.2013 15:57)

Ano, Noemi. Na tom není nic složitýho... Chápu jí, ale to ještě neznamená, že jí chvíli nebudu vyčítat, že se na něj vybodla... A dala se dohromady s policajtem lhářem

Tvůj záměr se povedl skvěle. Ale autentičnost reality bohužel bolí. Představu oddechovky ti zkrátka jen tak nezapomenu. Vztek mi trochu kazí fakt, že ti to perfektně zapadá. Jako vždy dává všechno logiku, jen já, a nejen já, jsem doufala v nereálný happy end.

Florence

61)  Florence (20.11.2013 22:21)

Noemi? Tahle ta? Jak pak se to stalo?
No, jo, musím se přiznat, že napsat konec, kde by alespoň trochu nezasáhla realita, to by mi moc nešlo přes prsty. Jistě, vlastně si ho Noe i Ceesay zasloužili, ale nedostali ho, rozhodně ne spolu, i když mají šanci, že se ho ještě dočkají, jen jejich cesty u toho prostě nebudou spletené.
Myslím, že to jsem tímhle koncem vlastně chtěla ukázat. Podle mě, jsou hepáče nereálné, úplně šťastné konce prostě neexistují. Ani Noe se Ceesaym ho tedy nemohli dostat. I když to začalo dobře, tak to začalo taky pořádně naivně. Myslím, že ta Noe ze začátku by se stejně do San Francisca rozjela, ale tahle na konci už znala trochu světa.
Mozaika měla tu výhodu, že byla dějově temná od začátku, nikdo snad ani ten pravý happy and se vším všudy nečekal a já jsem se ani nijak netajila tím, že ho neplánuji. Zámky to měli o to těžší, že byly víc... víc každodenní.
Moc ti děkuji, Fanny, a i já se budu těšit příště u toho plnohodnotného šťastného konce!

Fanny

60)  Fanny (20.11.2013 21:49)

Jak pročítám ostatní komentáře... Není nic, na čem bych se neshodla jak s Nosskou tak S Bosorkou. Protože i já mám pocit, že tu je to "ale". A i já budu nějaký ten pátek odklízet sutiny vzdušných zámků. A nepomáhá ani vědomí, že někteří se zkrátka jen přestěhovali. Někdo v těch sutinách pro mě smutně zůstal.

Fanny

59)  Fanny (20.11.2013 21:41)

Florence. Víš, že mám skoro pocit, že slzím? Ne, ten konec mě fakt nepotěšil. Ne, že bych v posledních několika kapitolách čekala něco jiného. Teď už ne, ale dlouho ano. Vzdušné zámky. Vznosné jméno. Lehounké postavy s kouzelnými osudy. Romantika, kam se podívám. Úsměvy na všech tvářích. A pak bum. Pomalu mizí lehkost, objevují se náznaky. Krutá realita klepe na dveře. Až sem s úsměvem vtrhne a ještě tvrdí, že byla docela hodná. Z kouzelného světa přistaneme přímo do toho našeho, obyčejného.

Mozaika byla krvavě tvrdá. Zeleným světlem jsi nešetřila, ale tenhle konec je přeci jen těžší. Respektive poměrem ke zbytku povídky.

Epilog jen potvrdil poslední kapitolu, ale přeci jen u mě něco změnil. Kromě úžasného závěru Riky s Magnusem (osudy těch dvou jsi prostě obrátila, že?) jsem zjistila překvapivou věc. Až tady a úplně náhle se mou nejmíň oblíbenou postavou stala sama Noemi. Snad možná neoblíbenou. A to jsem ji měla tak ráda. :)

Děkuju Florence. Mimochodem souhlasím. Zámky II jsou hloupost. A je mi to strašně líto, ale Flower už teď pro Ceesaye není. Skončilo to zkrátka jinak. Člověk míní autorka mění. Na druhou stranu šťastný konec pro Noemi jsi napsala úžasně. Líp se mít nemohla.

Díky Flo. Tak zase u tvojí další povídky!

P.S. Tentokrát se vážně budu těšit na šťastný konec!

Florence

58)  Florence (20.11.2013 21:23)

Ahoj Nymphi! Jsem moc ráda, že se ti Zámky líbili . Jo, já vím, s tím Ceesayem je to blbý, co? Když ono to ani jinak už nešlo. Ceesay v tom byl až po uši a nějak se z toho už nemohl dostat. Možná kdyby Noe nebyla tak daleko... Díky ti! Moc!

57)  Nymphilia1 (20.11.2013 20:44)

Tenhle příběh jsem četla od začátku v kuse (až na podruhé) a musím říct, že je opravdu skvělí. Ikdyž jsem později lehce doufala, že se s Ceesayem dá dohromady a on se vzepře svému otci XD. Ale je pravda že Timi je opravdu slušnej kluk a ten konec je moc hezkej...
Jen tak dál :).

Florence

56)  Florence (18.11.2013 20:06)

Milá Pospeto,
nevím ani, jestli pořádně dokážu vyjádřit, jak moc mě tvůj komentář potěšil. Nejen ta délka a ochota se se mnou podělit o tvé myšlenky ohledně Zámků, ale i za ten obsah ;)
V první řadě, vůbec nevadí, že ses ozvala až teď, hlavní je, že ses ozvala vůbec a já teď vím, že se můj příběh líbil ještě někomu jinému.
Jasně, že každá z nás by si občas přála mít nějaký extra hodně romantický sladký vztah, ale, jak už zračí název, většině z nás se ale prostě nikdy nic takového nestane a když stane, tak to není tak dobré, jak jsme si to vysnily.
Teda taky mě, musím přiznat, docela překvapilo, že na Tima a jeho práci byli až tak negativní reakce. No, jako jo, můžu si za to sama, protože Tim se objevil až za půlkou, kdežto Céčko známe už od prvního dne, ale stejně. Je to agent, nemohl za to, jakou práci dostal (sledovat Noe), důležité je, že mu na ní v průběhu času opravdu začalo záležet. Ceesayovi na ni jistě taky záleželo, ale... no, možná ne tolik, jako mu záleželo na sobě a své prestiži. Byl by opravdu ochotný se kvůli ní těch peněz vzdát? Nechci na něj kydat hnůj (no, ne víc, než jsem to už udělala), ale jaká je pravděpodobnost, že z něho v takové rodině, v takovém prostředí vyroste hodný, milý kluk? Jistě byl milý k Noe a možná by mu to zůstalo, ale myslím, že se nerozhodl pomáhat a chránit všem tak, jak to udělal Timi
MOC ti děkuji

Florence

55)  Florence (18.11.2013 19:37)

Chocolatin, já jsem ráda, že jste to tak dlouho se mnou a s mnou trošku potrhlou Noe vydržely tak dlouho :D. Jsem moc ráda, že se ti povídka líbila, i tenhle konec. Taky moc přeslazený hepáč nemusím:p . Moc ti děkuji

Mařko, že je to dobrej hepáč! Já to tvrdím pořád :D. Mohlo to dopadnout o dost hůř, že? Rychlost... jo, no, já jsem to psala hrozně ráda a vidět vaše reakce mě vždycky nabíjelo a bavilo, takže... Moc ti děkuji a zatím páčko :D

Ter, dokonce i tvého přítele, jo? To teda ohromeně koukám. A byl s Timem/Noe spokojený nebo spíš kopal za team Céčka? :D. Díky, díky, díky moc! A nashle jinde!

Pospeta

54)  Pospeta (18.11.2013 19:26)

Milá Flo, nejdřív ze všeho se musím omluvit, že komentík posílám až teď, jsem ostuda.
Ale poctivě jsem četla a většinou každou kapitolu i několikrát. A protože mi od soboty konec Zámků a některé komentáře ostatních holek leží v hlavě, musím to ze sebe prostě dostat.
To hlavní je, že mě se konec Zámků MOC LÍBÍ a jsem VÍC NEŽ SPOKOJENÁ, že Noe a Tim jsou pár.
A teď uvedu své důvody proč. I já jsem samozřejmě od začátku hltala sladce se vyvíjející vztah mezi Noe a Céčkem. Asi v každé z nás je prostě ta romantická dušička, která takovýmto vztahům drží palce. A čím víc je nereálný hepáč, tím víc si ho přejeme. Jenže realita je mrcha. :p
Když si zpětně dám dohromady všechny tvoje narážky a drobná upozornění vychází mi, že to prostě jinak skončit nemohlo a jak jsem již řekla, já jsem za to ráda.
Tim je bezva chlap, kterému se práce prostě trošku pomíchala se soukromím. Fascinuje mě, jak některé holky dokáží Céčku odpustit kriminální rodinku a nevím co všechno ještě, ale že Timi od jisté doby dělal vše jen pro Noemino bezpečí, to už nevidí. Například jsem moc ráda, že stopnul odlet do SF, protože z případného setkání Noe a povedeného Céčkova bratránka jsem vážně neměla dobrý pocit.
A myslím, že poslední věta epilogu to přesně vystihuje, my jsme nikdy nepoznaly toho pravého Ceesaye, viděly jsme jen to, co chtěl Noe ukázat.
V hlavě mi to šrotuje a všechno se sem rozhodně nevejde, to by byl komentík stejně dlouhý jak epilog.
Podstatné je, že celá povídka byla prostě skvělá, vtipná a zároveň mě donutila dlouho přemýšlet. Moje podmínky pro dokonalou knížku. Takže, díky moc za ní, Flo, za Noe, Tima, Céčko, Riku, Magnuse a v neposlední řadě za Rybu a Spika, tleskám a smekám.
P.S. Velké díky za lekce angličtiny, mile mě překvapilo, že jsem většinou tvé překlady nepotřebovala, nicméně se člověk i tak lesčemu přiučil. ;) B)

53)  Ter (18.11.2013 19:25)

upřímně řečeno, můj popis téhle povídky zaujal i mého přítele natolik, aby se zajímal, jak to dopadlo s postavami.. a to je co říct.. vlastně mě překvapilo i to, že mě jen poslouchal, když jsem to vyprávěla :-) :-D jen tak pro informaci.. tím jsem ti chtěla složit obrovitánskou poklonu :-) je to naprosto, naprosto dokonalá povídka (samozřejmě, že ten konec mě prostě nakrk :-D, ale přes to se časem přenesu) takže moc moc moc děkuji za nevšední čtenářský zážitek a těším se zase u jiné povídky :-)

52)  Mařka (18.11.2013 19:12)

Já teda nevim (vlastně vim), ale mě se tohle zdá jako docela dobrej hepáč
No tak holky, to je jako byste chtěly, aby si Rose místo Jacka vybrala Cala Já vim, svět je zlý a krutý místo, ale ne zas tak... Nemusíme zbytečně propadat depresím, máme to ale štěstí.
Jinak Flo, musim pochválit tvojí rychlost v přidávání kapitol. Až mě to nutí vymejšlet další konspirační teorie, protože tvoje tempo je ďábelský. A to si fakt nestěžuju. Těšim se na cokoliv dalšího, co se tu od tebe objeví. Zatim páčko

Chocolatin

51)  Chocolatin (18.11.2013 16:31)

Flo, fakt tě obdivuju, žes dokázala něco tak úžasného dovést až do konce. Ta poslední věta byla opravdu výstižná a přesně pasovala. Noe, Rika, Ceesay... Všichni byli naprosto skvělí, takže díky. A víš co? Mně se ten konec líbil. Určitě je to lepší než přeslazený hepáč. :D Klaním se a smekám a neposledně se těším na tvoji další vlastní tvorbu. pig Bude se mi po Zámcích stýskat... Ještě jednou díky a zase u další super povídky!

Florence

50)  Florence (18.11.2013 13:22)

Janiczo, moc děkuji! Ani bys nevěřila, jak mi tvůj komentář zvedl po dnešním dni ve škole náladu :D

49)  Janicza (18.11.2013 13:19)

Krása! Děkuji za super čtení, které jsem si moc užila :) Výborně píšeš! Klobouk dolů.

Florence

48)  Florence (17.11.2013 20:09)

Lůco, to nejsi jediná, i když já se hrdě hlásím k teamu Tima. Mě budou taky chybět a co to plácám! Mě už chybí teď... štěstí, že se Lived pustila do té Riky, jinak už bych z toho měla absťák. Moc ti děkuji!

Anni,

47)  Anna43474 (17.11.2013 18:35)

Parafráze Noční můry z Elm Street o čtyřech dějstvích

46)  Lůca (17.11.2013 18:26)

Slzička ukápla :) Stejně pořád fandím Cěčku!
Budou mi chybět
A těším se na tvou další práci!

Florence

45)  Florence (17.11.2013 17:09)

V Lajku? Pro hlavní postavy

«   1 2 3 4 5   »

>