Další odkazy

Nenechte si ujít!

Povídka Druhá šance od Alokin teď vyšla jako kniha!

Zkáza z nebes

Snoubení tmou - Leona Škodová

Hříšníci - Marie A. Gregorová (ambra)

Facebook

Kdo sem chodí?

Flag Counter

/gallery/Zpověď.jpg

Ženská, která umí pošťouchnout, nakopnout i pochválit. Autorka, která umí napsat všechno, na co si vzpomene. Básnířka, která z nás dostane přesně ty emoce, které chce.

Pokud vás zajímá, jak to bude s ambřinou opravdovou knížkou, co má a nemá ráda a co všechno právě teď čte, jste tu správně.

Uživatelé musí být přihlášeni pro psaní komentářů.

Komentáře

1

Carlie

20)  Carlie (25.01.2012 18:54)

Hezký výslech!!! Díky :-)
Já nepřipojím žádnou otázku, já si dovolím připojit odpověď:
ad 1) ambra: "Vždycky to ale uvízne na jediném: koho by tohle, proboha, zajímalo?!"
- MĚ! TADY! HIER! HERE! A VČIL! ŠUP, HONEM!
To máme jako sepsat petici, nebo co? Tooož!!! Sííím, sííím, sííím

HMR

19)  HMR (22.01.2012 06:43)

Ambra vtipná jako vždy prý nízké sebevědomí a co máme říkat my... ostatní... nevystudovaní historici kdy budou ty povídky dokončené???

ambra

18)  ambra (18.01.2012 23:29)

kyti, to víš, já už byla 6x v TV. To jednoho semele . Děkuju

kytka

17)  kytka (18.01.2012 22:41)

Hezká zpovědnice. Tady někdo umí mluvit do tisku. Mám pocit, že jsem četla rozhovor s nějakou star. Odpovědi jsou jako Tvoje psaní - vtipné i k zamyšlení. A hlavně, krásně lidské.

Bye

16)  Bye (17.01.2012 19:44)

Hahaha...
Ale víš co? Já už Tě mám tak přečtenou, že jsem čekala přesně tuto reakci...

ambra

15)  ambra (17.01.2012 19:37)

kamčí
Bye, říkáš, že jeden blábol navíc se ztratí?
Astrid
Popo

Popoles

14)  Popoles (17.01.2012 00:14)

Děvčata, já vás miluju, tahle zpověď se vám povedla!

Astrid

13)  Astrid (16.01.2012 23:01)

Velmi príjemná spovednica, jo Bye má pravdu, na hrozné bláboly som narazila aj ja za posledný polrok(tým nechcem vec nejako zjednodušovať, ale myslím, že je to omnoho jednoduchšie ako sa zdá - takže neco smelo skompaktuj
Odpovede k otázke č.6, sú tak presne vystihnuté. Páčili sa mi všetky Vaše odpovede, madam

Bye

12)  Bye (16.01.2012 22:13)

Neb, díky, konečně vím, co by si ambra vzala na pustý ostrov! Ne, fakt, super zpovědnice, všk já to hned ambře vytmavím...
ambro, vzhledem k tomu, že JAKÁKOLIV Tvoje povídka (dokončená, či nedokončená... ) vyvolá v našich vodách mexickou vlnu, ohromný zájem, nadšení, emoce nejrůznějšího charakteru, hromadné škemrání o pokračování, atd., atd., doporučuju Ti zavřít nízké sebevědomí do toho šuplíku, co se Ti uvolní, až z něj vytáhneš všechny ty nasyslený věci, a na malou ctižádost vzít krátký řetěz a dlouhý bič. Vždycky, když totiž poslední dobou procházím knihkupectvím a vidím ty hromady neuvěřitelných blábolů, co jsou lidi schopný sepsat a nakladatelé ochotný vydat (musej bejt podmáznutý, jinak to nevidím!), tak si říkám, že zrovna Ty máš potenciál ty zatuchlý vody pořádně zčeřit. Tak se nežinýruj, prosimtě!

11)  kamčí (16.01.2012 20:03)

krásná zpovědnice:)
tím línym kozorohem jsi mě nesmírně potěšíla a uklidnila, jsem na tom stejně
a moje otázka???? co chceš sakra k narozkám?

Ree

10)  Ree (16.01.2012 17:41)

Neříkám teď... Možná časem? Samozřejmě bych to nikdy neudělala Jenom mě to zajímá!

ambra

9)  ambra (16.01.2012 17:38)

Ree, to se nestane, tady je hotové jenom Už nikdy nebudu mluvit sprostě a to je nepoužitelné . (a nehraj si se mnou! )

ambra

8)  ambra (16.01.2012 17:37)

Tor
1) To není preciznost, to je zbabělost
2) Já mám depku z Tebe a z Neb. Čtu možná nějaké těžší věci, ale zoufale pomalu . Čtení tě musí hlavně bavit, nedělej si násilí;) .
3) Já ti nevím, mně to vymýšlení super chlapů nějak nejde, asi mi v dětství chyběl ten mužský vzor .
4) Ech, takže víš, na co narážím
5) Já chcu byt tajemná! Celý život su čitelná jak sviňa .
6) Amen.
7) Já tam ty tři týdny dala jen proto, abych nebyla za potvoru:D .
8) Ano, zvlášť břicho se mi po těch Vánocích klene...
9) Myslím, že Anitu jsi dávno předčila;)
10) Ano, my unavené třicátnice...
Děkuju!!!

ambra

7)  ambra (16.01.2012 17:26)

Ivanko, děkuju .
Klasika - před spaním (a to nejlepší zapomenu). Často v autě, když jedu delší trasu (sama, s dětmi vzádu to moc nejde ).
Bílý a oranžový střídám (s bílým jakože hubnu, s oranžovým si nalhávám, že nehřeším tak moc jako s čokoškou, což je kravina, páč si tu čokošku nakonec stejně dám ).
Poslední dobou jsem alergická na zprávy o mužích nad padesát, kteří opustí rodinu a nechají se jako tydýti odlákat mladší zlatokopkou. A fakt mě vytáčí všechny zprávy o celebritách, v nichž se řeší cokoliv, kromě profesních věcí(zvláště pak rozměry dotyčných celebrit). Ale úplně nejvíc mě vytočí typický český řidič - buran. Když na takového narazím (zatím naštěstí ne doslova), tak mluvím opravdu ošklivě. O tom, čím mě dokáže rozzlobit můj domácí teenager, raději pomlčím .
Já jsem ty bratříky nějak rychle pustila z hlavy a ani ještě nedečetla ty, co už u nás vyšli. Ale tak nějak musím říct, že když už se do toho pustím, miluju právě tu aktuální dvojici. Zatím mě žádný příběh dramaticky nezklamal . I když možná Z je asi můj kůň (zloun, který potřebuje potulit ).
Jabko i hruška, podle toho, co je doma .
Asi ze školy mi zůstalo zafixované, že mám ráda červen. To těšení na léto je obyčejně lepší, než léto samo. Totéž platí o prosinci - já se vlastně hrozně ráda na něco těším .
A neotravuješ!

Ree

6)  Ree (16.01.2012 17:21)

Já bych jednu otázku měla. Když jsi tak nesmělá a bojíš se posílat své výtvory do nakladatelství, co bys udělala tomu, který by to tam poslal za tebe?

ambra

5)  ambra (16.01.2012 14:36)

Šmarjá! Já doufala, že nebude mít v tuhle dobu nikdo čas! No nic, za chvilku vyrážím směr škola, školka, nákup, ale pak jsem jen vaše (jestli vás to ještě bude zajímat).
Zatím, prdelky

ambra

4)  ambra (16.01.2012 14:30)

Silvi, děkuju a nikam nemasti . Jen o tom v poslední době prostě zbytečně přemýšlím:p . A pod Míjením se sešel takový výkvět, že se mi z toho roztřásla kolena. Stav mého sebevědomí vždycky poznáš podle toho, kde zrovna víc prudím - ff je jasná známka toho, že nutně potřebuju aspoň kousek pevné půdy pod nohama .
A co dělám nejradši? Neměla bych dodat třeba ve dne? Aby to pak nebylo 15+ . Mám diagnózu. Jsem líný Kozoroh. Všude se totiž dočteš, jak je tohle znamení děsně pracovité, buduje kariéru a tak. Já jsem přesný opak, ale něco v mojí hlavě jako by to nechtělo vzít na vědomí . Takže úplně nejradši jsem, když se jen pofalkuju a mé otravné pracovité já aspoň chvilku mlčí . Ale jinak samozřejmě čtení a psaní. A miluju dobré filmy. Měla bych asi dodat, že si ráda hraju se svými dětmi, ale to je pravda jenom někdy. Když už jsem za matku, tak si s nimi raději prostě jen povídám;) .

3)  Tor (16.01.2012 14:27)

ad 1.) Mě. Mě by to zajímalo moc. Téma mě blízké, styl autorky miluju už teď. Jsem fascinovaná zodpovědností, jakou k tomu přistupuješ, ta preciznost. Né jako jedna, co se probudila s prstem v zadku a „jé, já něco napíšu, bude prča…“

ad 2.) Mám z tebe depku. Připadám si jako nekulturní, ignorantský hovado, co nečte nic pořádného. Budu muset vybruslit z vod jednoho žánru a trošku se čtenářsky rozmáchnout.

ad. 3) Nesmírně se těším, až některé probuzené hormonální centrum vybuchne v ničivé erupci. Jsem přesvědčena, že Chris bude vedle tvého hrdiny vypadat jako Zvoník od matky bóží.

ad.4) Celá tahle odpověď je důkaz, proč máš levou zadní na napsání čehokoliv, co si usmyslíš. Čtu s pokorou, klaním se a nesmírně se těším.
Mimochodem, můj muž je taky blíženec. Sestro…

ad.5) Máš recht, trocha tajemna nezaškodí. Já se dneska napila kafe v okamžiku, kdy kolegyň řekla cosi vtipného. Muselo ven. Bohužel nosem.

ad 6.) Popsalas mé pocity v poslední době. Nemám, co bych dodala.

ad 7.) Dej jim aspoň dva měsíce. „Mámííí, proč má větší kokos než jáááá?“ ti určitě nějakou dobu chybět nebude :-)

ad 8.) Až se …píp píp píp píííííp, tak tě zmydlím. Míjení je tak krásně psané, že zahanbuješ originál. Vyčníváš, trčíš a kleneš se nad mnohými.

ad 9.) Tak schválně jestli bys tuhle odpověď změnila, až si přečteš Anitu :-))) Páč ji bych si třeba já střihla velmi ráda.

ad 10.) Rozumím. Též se světem plížím s oteklými víčky a přes vánoce mi nebylo trapné vstávat v deset. Holt únava materiálu nás –tnic :-))


Děkuju, holky.

Ivanka

2)  Ivanka (16.01.2012 14:23)

Úžasná zpověď. Mě tedy nejvíc potěšila ta jemná vějička, že Mite dopíšeš, protože už ji mám přečtenou asi čtyřikrát a konec nikde.
A teď pár vlastních otázek.
V jaké denní době popř. místě popř. ději vymýšlíš nejčastěji povídky?
Máš radši bílý tic tac nebo ten oranžový?
Co tě opravdu maximálně dokáže naštvat?
Kterého z bratrů v BDB máš nejvíce ráda? A co jejich schellan?
A jablko nebo hruška?
Které roční období máš nejradši?
Hmmm. Už jsem se naotravovala dost, mizím... :)

Silvaren

1)  Silvaren (16.01.2012 14:10)

Díky, holky, moc hezká zpovědnice.
Ambro, jak to jako myslíš, "zalekla jsem se svých čtenářek?" Mastím zkontrolovat své komentáře k Míjení, doufám, že jsem tam něco nevymňoukla.
Asi si budu muset vsadit a vyhrát ve sportce a založit si konečně své vlastní nakladatelství, abyste měly kde vydávat své knížky. Moc Ti přeju, aby se Ti podařilo dokončit tu "přípravu" a aby Ti ji vydali.
A strašně se těším na Mite a vlastně na cokoliv od Tebe.

A teď konečně otázka:
Co děláš úplně ze všeho nejradši?

1

>